Home Izdvojeno Ljeto nije samo za godišnje odmore – obnavljaju se vrtići, škole, ulice

Ljeto nije samo za godišnje odmore – obnavljaju se vrtići, škole, ulice

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Ovog ljeta u Velikoj Gorici možemo naići na radove VGKomunalca na svakom koraku. Osim što se uređuje novi rotor u centru grada, saniraju problemi na školama i vrtićima, uređuju se i ulice. Uz krov vrtića Ciciban uređuje se i kuhinja u Osnovnoj školi Vukovina kao i Područna škola Mičevec.

Radovi na cestama su trenutno u Strmcu Bukevskom gdje se prometnica presvlači novim asfaltom. U Novom Čiču se također asfaltira ulica, kao i u Donjoj Lomnici i Lukavcu. U Velikoj Mlaki se uredila Pavlinska ulica, no radovi su i dalje u Bradašićevoj ulici.

Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-4

– Za promet u Velikoj Gorici nije kriv Grad već su sve ceste u vlasništvu i upravljanju Hrvatskih cesta i Županijskih cesta koje su promjenom zakona ceste dale Gradu. Iz tog razloga izvode se ovi projekti koji financijski mnogo koštaju. Preko noći smo dobili skoro 400 kilometara cesta na održavanje i trebali smo se snaći. Velika Gorica za održavanje cesta dobiva tisuću puta manje nego što Zagreb dobiva. Ove ceste su nam ostavili i stojim iza toga da ćemo sve ceste obnoviti jer naši građani to zaslužuju. – rekao nam je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Osim VG Komunalca pune ruke posla ovog ljeta ima i VG Vodoopskrba koja je uredila magistralni cjevovod u Dubrancu te trenutno rade na cjevovodu u Kušancu nakon što je magistralni već završen.