Home Izdvojeno FOTO Radovi na rotoru pri kraju, uskoro otvorenje

FOTO Radovi na rotoru pri kraju, uskoro otvorenje

PODIJELITE

Radovi na rotoru na križanju ulica Slavka Kolara i Matice hrvatske u Velikoj Gorici počeli su polovicom lipnja te su sada skoro pri kraju. Rotor bi trebao dovesti do rasterećenja prometa u centru grada.

– Danas smo krenuli s asfaltiranjem, izrazito smo zadovoljni i zahvalni na brzini i kvaliteti radova. Prvotno smo obećali otvoriti rotor do početka školske godine, međutim skratili smo si rok do Velike Gospe i to ćemo tada završiti. Tehnički pregled je zakazan za 18. kolovoza te se nadamo da će nakon toga biti otvoren za uporabu i promet. – rekao nam je direktor VG Komunalca, Dragan Perić.

Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-6

Rok izrade je bio 70 radnih dana, no radnici VG Komunalca izvršili su radove u kraćem roku. Kako navodi Perić, nisu imali slobodne subote i radilo se deset sati svakog dana. Ukupna vrijednost investicije rotora, kanalizacije i vodovoda koji se uređuju na tom križanju su oko 3 milijuna kuna. Na samom križanju nalazi se i komora vodoopskrbnog sustava za koje je predviđeno proširenje svih postojećih armatura te ugradnja mjerne opreme kojom će se mjeriti i regulirati tlak i trenutni protok vode u cjevovodu. Izgradnja ovog rotora samo je početak popravaka cesti u našem gradu.

Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-12

– Grad je od Hrvatskih cesti preko noći dobio oko 400 kilometara cesta za održavanje i s time smo se trebali snaći. Stojim iza toga da ćemo sve ceste u našem gradu obnoviti jer naši građani to zaslužuju. Ovo je samo jedan od rotora koji je potreban. – dodao je Perić.

Ako sve i dalje nastavi po planovima, vozači će se moći provesti po novom rotoru već polovicom ovog mjeseca.

Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-7 Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-9 Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-4 Radovi rotor centar VG Komunalac KatD KVG-16