Home Izdvojeno Održana svečana sjednica DVD-a Velika Gorica

Održana svečana sjednica DVD-a Velika Gorica

PODIJELITE

Otvorenjem izložbe u Muzeju Turopolja prošle srijede službeno je počela proslava 140 godina DVD-a Velika Gorica. Kako je bilo na otvorenju, prisjetite se ovdje. Jučer se u Pučkom otvorenom učilištu održala svečana sjednica DVD-a na koju su došli i prijatelji iz Offenbacha, Trebnja, Omiša, Tisnog, Zagreba i drugih gradova Zagrebačke županije te Sisačko-moslavačke županije.

– Ovih 140 godina vatrogasne zajednice veliko je priznanje za vatrogasnu zajednicu ali i Grad uz pripadajuće općine. Kao najstarije društvo, jedan od pionira ili ono koje se prvo počelo baviti vatrogastvom u Velikoj Gorici, potakli su i ostale. Kroz sve godine do sada pokazali su da su i operativno spremni na sve razne izazove koji nam se događaju. To stvara određenu dozu sigurnosti ali i ponosa. Mi smo grad vatrogastva i to dokazujemo. Naša suradnja će biti samo bolja i kvalitetnija. U planu imamo značajnije projekte, a jedan od njih je gradnja, to jest opremanje vatrogasnog muzeja. – rekao nam je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

dvd vg kadrovi_4

Današnja proslava uključuje svečani mimohod u kojem će sudjelovati oko 450 vatrogasaca koji će proći gradskim ulicama. Postrojavanje je u 18 sati, a zatim kreće mimohod Školskom ulicom do Trga kralja Petra Krešimira IV, preko Trga kralja Tomislava te Zagrebačkom ulicom natrag do prostorija DVD-a Velika Gorica u Zagrebačkoj 3. U 19 sati bit će dodijeljena priznanja, a u 20 je na rasporedu zabavni program uz grupu ‘Sjaj’.

Sutra u 13 sati održat će se Smotra vatrogasnih puhačkih orkestara iz cijele Hrvatske na koju će doći oko 20 orkestara i više od 700 glazbenika. Smotra će se održati na bini ispred Veleučilišta na parkingu, a u slučaju lošeg vremena, muzičari će se smjestiti u prostorije garaže koja je velika oko 500 kvadratnih metara.