Home Izdvojeno FOTO Izložba pasa na Ključić brdu okupila različite i posebne pasmine

FOTO Izložba pasa na Ključić brdu okupila različite i posebne pasmine

PODIJELITE

Međunarodna izložba pasa ‘CAC Velika Gorica’ danas je petu godinu zaredom na Ključić Brdu okupila oko 300 pasa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Češke, Italije, Austrije i Njemačke. Na izložbi se moglo vidjeti oko 100 različitih pasmina. Najbolje u svojoj kategoriji ocjenjivalo je osam sudaca iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Izlozba pasa_kljucic brdo_katd_kvg-34

Glavna zanimljivost izložbe bio je Peruanski bezdlaki pas, pasmina koja je svima zapela za oko. U Hrvatskoj ih je tek 19, a mi smo imali priliku razgovarati s vlasnicom jednog od njih.
– Javljaju se u dvije varijacije, sa i bez dlake i u tri veličine – mali, srednji i veliki. Moji su srednje veličine. Dozvoljeno je da imaju malo dlake na glavi, vršcima prstiju i repu. Inače se javljaju i skroz bez dlake. Moj je iz prvog poznatog legla, a mama i tata su europski prvaci. Mama je bila prva dlakava kuja koja je pobijedila. Svi uvijek forsiraju bezdlake, ali pobjeđuju i dlakavi, tako je njegov brat danas odnio pobjedu. – rekla nam je vlasnica Angel Marić.

Izlozba pasa_kljucic brdo_katd_kvg-28

Svakom psu potrebna je njega, od dlake, određene hrane i dodatnih preparata. Kako nam psi ne mogu reći kada ih nešto boli na vlasnicima je da dovoljno dobro upoznaju svoje pse. Dobra njega bitna je od šteneće dobi. Kako smo saznali od Angel, njen pas ima tek četiri mjeseca i ta posebna pasmina zahtijeva malo posebniju njegu.
– Navečer ga tuširam pa namažem kremom. Jednom tjedno mu napravim piling. Znaju mu se pojaviti prištići ali to je uglavnom radi lošije prehrane ili nešto takvo. Bitno je paziti ga od sunca jer je jako topli, vruć i na suncu se grije. Najviše treba paziti na njegovu kožu. – dodala je Marić.

Izlozba pasa_kljucic brdo_katd_kvg-21

Izložba traje do 17 sati, tako da još uvijek stignete pogledati zanimljive domaće i inozemne pasmine. Pobjednici izložbe dobit će kandidaturu za Prvaka Hrvatske, makar tu titulu mogu dobiti i psi iz drugih zemalja. Za organizaciju je zaslužno Kinološko društvo Velika Gorica.

[print_gllr id=49108]