Home Izdvojeno FOTO ‘Najbolji zadnji dan škole’ održan na igralištu u Kurilovcu

FOTO ‘Najbolji zadnji dan škole’ održan na igralištu u Kurilovcu

PODIJELITE

Povodom završetka školske godine na SRC Kurilovec jučer se održao ‘Kids day’. Poslijepodne je bilo rezervirano za igru i druženje djece. Prve su na rasporedu bile sportske igre za djecu vrtićke dobi, a nakon toga igre učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U sat i pol vremena, djeca su prošla deset sportskih stanica.

– Ovo je proslava završetka škole. Htjeli smo napraviti prezentaciju s deset baznih stanica kako bi i mi pokazali da radimo s klincima i da ih pozovemo za slijedeću sezonu. Napravili smo prigodne letke i htjeli bi ovakve aktivnosti podići na novu razinu. – rekao nam je Filip Gabelica, predsjednik NK Udarnika.

kids day udarnik igralište igre kvg (2)

Na raspolaganju su bile različite stanice na kojima su se djeca igrala s loptom i upoznavala sportove. Na ovaj način su se djeca pod stručnim vodstvom upoznala s osnovama nekoliko sportova kao što su nogomet, rukomet, atletika, gimnastika i borilački sportovi. Pozvane su bile sve škole, a s djecom su radili treneri s Udarnika, pojačani s trenerima iz Rukometnog kluba Udarnik.

– Ovakve aktivnosti jako motiviraju djecu. Djeca su danas puno vezana uz kuću, a ovo je odličan način da se dijete profilira u sportaša i ovakve stvari bi trebali češće organizirati. – izjavio je Neven Andrišević, trener početnika Prstića.

Kid's day - Udarnik djeca igre sport kvg (11)

Prstići danas broje oko 25 članova, no kako navodi trener, sve se više djece priključuje te imaju u cilju pokrenuti i otvoriti grupe za djecu od pet – šest godina. Sat i pol trčanja i upoznavanja sa sportovima razveselilo je sve, čak i one koji se ne bave nekim sportom.

– Meni je danas ovdje super, radio sam različite poligone. Prije sam se bavio nogometom i prestao sam, a sada sam odlučio ponovno trenirati. – rekao nam je Matija, 8 godina.

– Danas smo igrali nogomet i atletiku. Jako mi je lijepo ovdje, inače ne dolazim na igrališta jer treniram karate i folklor. Treniram karate jer se volim tuči i jako to volim. Mislim da je ovo najbolji  zadnji dan škole. – rekla nam je Ema, 8 godina.

Kid's day - Udarnik djeca igre sport kvg (10)

Uoči početka igara trebalo je biti otvoreno nogometno igralište NK Udarnika gdje je postavljena umjetna trava, no otvorenje se odgodilo za tjedan dana.

Kid's day - Udarnik djeca igre sport kvg (8)

kids day udarnik igralište igre kvg (1) Kid's day - Udarnik djeca igre sport kvg (5) Kid's day - Udarnik djeca igre sport kvg (1)