Home Izdvojeno Likovna kolonija, bacanje kamena s ramena i veselica danas u Gradićima

Likovna kolonija, bacanje kamena s ramena i veselica danas u Gradićima

PODIJELITE

Danas i sutra Gradićani slave dan svog mjesta te obilježavaju blagdan svetog Antuna, zaštitnika mjesta. Obilježavanje je započelo nogometnom utakmicom između ulica i naselja mjesta Gradići.
– Ovo je druga godina da obilježavamo dan mjesta na ovom većem nivou. Imamo bogat program koji je započeo utakmicom, održala se i prva etno-likovna kolonija za djecu te tko he htio mogao je pokušati pucati iz zračne puške, zaigrati pikado i bacati kamena s ramena, da vidimo tko je najjači. Navečer nas čeka svečana sjednica s kulturnim programom te velika pučka veselica, zabava. – rekao je  Tomislav Lukšić, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Gradića.

Gradići - Dan mjesta (20)

Na prvoj etno-likovnoj koloniji za djecu okupilo se 45 djece osnovnoškolske dobi iz Područne škole Gradići te iz kulturno umjetničkog društva Gradići.
– Ovo je naš novi projekt u organizaciji KUD-a Gradići, suorganizator nam je Područna škola Gradići zahvaljujući učiteljici Mateji Karavanić. Ovo smo prijavili kao novi projekt Gradu koji je dao podršku te smo krenuli u njegovu realizaciju. Izrazito smo zadovoljni i jako se veselimo radovima. Dali smo si truda da naša drvena hiža u Gradićima dobije novu priču te da putem slike to ostane zapisano.  – izjavila je Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići.

Gradići - Dan mjesta (4)

Djeca su slikala staru etno hižu različitim likovnim priborom – pastelama, bojicama, olovkama, temperama i vodenim bojama. Svaki rad bio je poseban na svoj način.
-Dobro nam je ovdje i jako smo veseli, ja crtam sa vodenim bojama i temperama. Inače mi je time najdraže crtati. – rekla nam je Dorotea Žilec.

– Ja danas crtam ugljenom i kredom. Inače ne crtam baš ugljenom i kredom nego inače volim slikati temperom. Jako volim živjeti u Gradićima jer je lijepo mjesto i imam puno prijatelja ovdje.– dodao je Filip Šestak.

13441969_10208973462109192_1153294645_o

Stručni žiri za radove bila je Velikogorička slikarica Maja Radočaj koja je trebala odabrati najbolje od 45 likovnih radova.
– Mislim da su ovakva druženja jako kreativna i pozitivna. Nikada ne znamo koji se talent skriva među djecom, pa se nadam da će se otkriti koji među njima. Djeca pretežno više vole boje kako bi se iskazali u šarolikosti tako da očekujem da će to biti rapsodija boja. – rekla nam je Maja Radočaj, likovni stručni radnik.

Gradićane navečer čeka svečana sjednica na kojoj će biti dodijeljene zahvalnice mještanima te nagrada za životno djelo. Nastupit će i KUD Gradići te zbor ‘Zlatne godine’. Navečer će zasvirati bend ‘Prava prilika’. Na sam dan blagdana, u ponedjeljak, 13. lipnja, u 18 sati održat će se sveta misa, a nakon nje će vijećnici položiti vijence i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje.