Home Sport HNK Gorica kažnjena zbog bakljade Torcide na Gradskom stadionu

HNK Gorica kažnjena zbog bakljade Torcide na Gradskom stadionu

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2022

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 8. kola.

HNK Gorica kažnjena je s 1250 eura zbog bakljade Torice na Gradskom stadionu. Navijači Hajduka upalili su na utakmici, koju su njihovi puleni izgubili u dramatičnoj završnici rezultatom 2-1, ukupno 34 bengalske vatre. Zbog istog događaja HNK Hajduk je kažnjen s 3700 eura.

>> Gorica srušila Hajduk, Štiglec i Jurić zabili za preokret

“GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Dinamo – Slaven Belupo, domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 76. minuti zapalila pet baklji, te od 81. do 82. minute zapalila osamnaest baklji, od kojih je jedna bačena na prostor ispred iste tribine, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.150,00 eura.

HNK Gorica se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Gorica – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida u 62. minuti zapalila jednu baklju, u 76. minuti četiri baklje, u 76. minuti dvadeset osam baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.250,00 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Gorica – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida u 62. minuti zapalila jednu baklju, u 76. minuti četiri baklje, u 76. minuti dvadeset osam baklji, te su na istočnoj tribini tijekom utakmice oštetili šest sjedalica, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 3.700,00 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici Rijeka – Osijek domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 13. minuti zapalili tri baklje, te u 61. minuti dvije baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 670,00 eura”, objavili su iz HNS-a.