Home Najave Raspolaganje nekretninama, klimatske promjene i Aglomeracija samo dio tema nadolazeće sjednice Gradskog...

Raspolaganje nekretninama, klimatske promjene i Aglomeracija samo dio tema nadolazeće sjednice Gradskog vijeća

Idućeg tjedna je na redu 13. sjednica Gradskog vijeća

PODIJELITE

Sazvana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na datum 26. rujna s početkom u 9 sati na uobičajenoj lokaciji vijećnice POUVG. Na Dnevnom redu je 12 točaka.

To uključuje razmatranje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2023. godinu, Odluke o uvjetima, načinu i postupku raspolaganja i upravljanja nekretninama u vlasništvu Grada, donošenje Programa poticanja proizvodnje i korištenja biogoriva i obnovljive energije u prijevozu, te Programa zaštite zraka Grada za razdoblje 2023.-2026.

Također, na dnevnom redu su i Odluke o ublažavanju klimatskih promjena, prilagodbi klimatskim promjenama i zaštiti ozonskog sloja za isto razdoblje. Tu su i prijedlozi zaključaka o mišljenju na Strategiju razvoja Urbane aglomeracije Zagreb, ovlaštenjima gradonačelnika za potpisivanje ugovora o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih životinja, imenovanju parka u naselju Velika Gorica, te razrješenju i izboru člana Odbora za komunalne djelatnosti. Također, bit će predstavljena informacija o EU projektu “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracija Velika Gorica”.