Home Rekreacija Poznata biciklistička utrka CRO Race i ove jeseni prolazi kroz Veliku Goricu

Poznata biciklistička utrka CRO Race i ove jeseni prolazi kroz Veliku Goricu

CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 26. rujna do 1. listopada, predstavljeno je na konferenciji za medije. Ovogodišnja će utrka ugostiti 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija.

Trenutno prijavljeno 126 biciklista

CRO Race utrka će i ove godine proći kroz Veliku Goricu, a u ovom je trenutku prijavljeno 126 biciklista. Među zvučnim timovima natječe ih se pet iz kategorije UCI WorldTeams: Bahrain – Victorius, Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Team DSM-Firmenich i Team Jayco Alula. Sudjelovat će i dvojica Hrvata – Fran Miholjević (Bahrain – Victorius) i Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic). Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

„CRO Race startao je 2015. godine, a ideja o organizaciji takve vrste događanja bila je vođena entuzi-jazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu takvu međunarodnu sportsku manifestaciju. Od početka je bilo jasno da se radi o projektu koji je pun potencijala, a sad kad smo došli do osmog izdanja utrke s ponosom možemo reći da se puno tih potencijala realiziralo i otvorilo prilike da utrku razvijamo i dalje. Danas je CRO Race respektabilno sportsko događanje, koje u sebi ima snažan promotivni element naše zemlje. Na putu na kojem je CRO Race rastao i razvijao se pratili su nas brojni pokrovitelji i sponzori. Upravo oni prepoznali su koliku vrijednost utrka ima i zadužili nas da iz godine u godinu budemo sve bolji. Uvjeren sam da ovogodišnje izdanje utrke neće iznevjeriti nijednog ljubitelja biciklizma i da ćemo svi zajedno uživati u nezaboravnih šest dana pro-fesionalnog sporta praćenog nezaboravnim kadrovima raskošnih ljepota Hrvatske,“ istaknuo je Vla-dimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i četvrto izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima.

Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag.