Home Gospodarstvo Ovog petka u Turopoljskom lugu lov na tartufe i koncert Damira Kedže

Ovog petka u Turopoljskom lugu lov na tartufe i koncert Damira Kedže

Stiže nam treće izdanje manifestacije Via Vino

PODIJELITE

Ovog petka, 22. rujna, ne propustite lov na tartufe i koncert pod krošnjama. Stiže nam treće izdanje popularnog festivala VIA VINO, nagrađivane vinske manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije, koje poziva posjetitelje na istraživanje prekrasnih lokacija uz vrhunska vina i autohtona jela tog područja.

Festival donosi obilje noviteta, uključujući open-air koncerte poznatih izvođača, nagrađivana vina, posebne koktele te modnu reviju pod zvijezdama, čineći ga najuzbudljivijim vinskim događajem u kontinentalnoj Hrvatskoj. Rezervirajte svoje vikende i krenite na putovanje u svijet vinskih užitaka – VIA VINO.

Prvi dan festivala, 22. rujna, rezerviran je za otkrivanje crnog blaga turopoljske šume, gdje posjetitelji imaju priliku sudjelovati u potrazi za tartufima uz pomoć obučenih pasa tragača, poznatih talijanskih pasmina Lagotto Romagnolo. Prva vođena tura kroz predivni Turopoljski lug kreće iz Lugarnice Čardak u 18:00 sati.

Večer pod krošnjama uz glazbu i vina bit će dodatno obogaćena nastupom Damira Kedže. Koncert započinje u 19:00 sati, a posjetitelji će moći uživati u nagrađivanim pjenušavim i egzotičnim jantarnim vinima Zagrebačke županije. Za ljubitelje koktela, pripremljeni su originalni recepti, uključujući koktel s crnim tartufom.

VIA VINO je festival koji spaja tradiciju Zagrebačke županije s modernim doživljajem, pa će i jelovnik prve večeri ponuditi spoj autohtonih namirnica interpretiranih na suvremen način. Ponuda jela uključuje gyoze punjene mesom turopoljske svinje i popularne bao bunse s tradicionalnom kotlovinom.

“Više od tisuću posjetitelja iz prethodnih godina potvrđuje nezaboravnu atmosferu ovih večeri na otvorenom. Lokacije festivala su pažljivo odabrane kako bi pružile jedinstven doživljaj. Pridružite nam se na nezaboravnom izdanju VIA VINO festivala i otkrijte zašto je postao najprestižniji vinski događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj”, poziva organizatorica i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Festival VIA VINO je besplatan za sve posjetitelje, a za čaše se naplaćuje povratna kaucija koja se vraća pri povratu neoštećenih čaša. Hrana i piće dostupni su po festivalskim cijenama.

Na konferenciji za medije održanoj u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb u utorak, 19. rujna, festival VIA VINO je dobio laskavu titulu “zvijezde eno-gastronomske scene”. Dosadašnju organizaciju pohvalio je Jure Galić, voditelj Odjela za potporu i koordinaciju turističkih zajednica, te naglasio suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Josip Pavić, podržao je razvoj turizma Zagrebačke županije kroz manifestacije poput VIA VINO festivala. Sljedeći dio uživanja u vrhunskim vinima i gastronomiji VIA VINA očekuje vas 30. rujna na imanju Modić-Bedeković uz modnu reviju Zorana Mrvoša i nastupe grupa Meritas i Jane. Kraljevski vinski party održat će se 6. listopada u Prigorju, gdje će domaćin biti vinarija Puhelek-Purek, a velika završnica ovogodišnjeg VIA VINA bit će 14. listopada na Plešivici uz open-air koncert Filipa Rudana.

Više informacija i najave događanja potražite na službenim stranicama visitzagrebcounty.hr i društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije na Facebooku i Instagramu.