Home Izdvojeno VIDEO TJEDNIK 22 – pregled najvažnijih zbivanja u Velikoj Gorici

VIDEO TJEDNIK 22 – pregled najvažnijih zbivanja u Velikoj Gorici

PODIJELITE

– Promet je usporen zbog radova na Velikogoričkoj cesti, ali prometni čep na toj frekventnoj prometnici tek slijedi. Od Velikog Polja do križanja za Veliku Mlaku počinje asfaltiranje koje zahtjeva dolazak kamiona i većih strojeva.

– Diljem Zagrebačke županije na intervencije stižu osam novih vozila hitne pomoći. Jedno novo vozilo pripalo je i velikogoričkom području. Dok se vozni park polako obnavlja, problem ostaje premalo timova hitne medicinske pomoći.

– Na velikogoričkom Veleučilištu počeo je desetodnevni seminar o provedbi zakona o kritičnim infrastrukturama za državne službenike i sigurnosne koordinatore. Riječ je o prvom ovakvom programu u regiji, ali i među državama članicama EU.

– Šećerna bolest je tihi ubojica. Čak 50% oboljelih niti ne zna da ima dijabetes. U Velikoj Gorici je ta bolest u porastu, dok na razini Europe ona poprima epidemijske razmjere.

– U Starom Čiču birane su najbolje jabuke iz cijele Zagrebačke županije. 18 sorti tog voća ocjenjivao je deveteročlani žiri.

– Fotoaparat je samo tehnika, a fotograf ne smije biti njegov rob, čulo se na izložbi mladih autora iz Slavonije. Iz Hrvatskog foto saveza ističu kako je slobodno fotografiranje poticaj mladim ljudima za njihovo kreativno izražavanje

– Ljubavna priča o vojniku koji se s ratišta vraća svojoj ženi i djetetu ispričana je u spotu ‘Novi dan’ Robija Bobesića. Spot u režiji Romane Rožić sniman je na pašnjaku u Odranskom polju, sa zemlje i zraka.