Home Izdvojeno Gradski stadion dobiva suvremeni teren sa umjetnom travom

Gradski stadion dobiva suvremeni teren sa umjetnom travom

PODIJELITE

Gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić prošlog je tjedna stavio svoj potpis na ugovor o izvođenju pripremnih radova za najsuvremeniji teren s umjetnom travom na gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Pripremni radovi počinju već ovog tjedna i trebali bi biti dovršeni do početka prosinca,nakon čega bi se ovisno o vremenskim prilikama krenulo i sa polaganjem umjetne trave.

Podsjetimo, HNK Gorica je nakon tužbe iz 2011 sporazumom sa Hrvatskim nogometnim savezom odustao od daljnje tužbe a u sporazumu tri strane Grad – Klub – HNS, gradski nogomet dobiva multifunkcionalni sportski objekt površine više od 10.000m2 i vrijednosti preko 6 milijuna kuna.

Najsuvremeniji nogometni teren i trenažni poligon dobit će certifikat Fifa 2 Star. FIFA certifikat sa dvije zvjezdice dodjeljuje se terenima sa umjetnom podlogom koji su izrađeni na način da simuliraju karakteristike prirodnih podloga za nogometne terene. Finala FIFA i UEFA natjecanja održavaju se na terenima koji posjeduju taj certifikat. Ovo je ogroman iskorak za velikogorički nogomet, posebno Goricu i školu nogometa koja će na ovaj način dobiti mogućnost za još kvalitetnije aktivnosti ali i rezultate, javlja Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica.