Home Izdvojeno Pripremite živce: Gužva na Velikogoričkoj cesti tek počinje

Pripremite živce: Gužva na Velikogoričkoj cesti tek počinje

PODIJELITE

Radovi na Velikogoričkoj cesti koji su počeli u ponedjeljak, 3. studenog, promet usporavaju cijeloga tjedna. Usko grlo teško može propustiti i do 40 tisuća vozila dnevno. Najveće gužve stvaraju se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

velikogoricka-Tamara

– Kao što vidite, malo je gužva, prometuje se jednim trakom, ali ovim putem bih pozvala građane na strpljenje kako bi mogli završiti s ovim radovima – ističe glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Rekonstrukciju 2,8 km prometnice vrijednu 4 milijuna kuna izvode Županijske ceste.

– Velikogoričku cestu koja je dosta uništena zbog gustog prometa moramo dovesti u znatno bolje stanje i iznivelirati je. Zamolio bih vozače da imaju više strpljenja i razumijevanja zbog gužvi – poručio je voditelj gradilišta Goran Hajsek.

Pavi krkljanac u prometu, međutim, tek počinje. Naime, radnici će ovih dana ukloniti stari sloj asfalta od Velikog Polja do križanja za Veliku Mlaku, nakon čega slijedi asfaltiranje koje zahtjeva dolazak kamiona i većih strojeva.

velikogoricka-izvodjac

– Ovdje će doći veliki strojevi za asfaltiranje sa valjcima pa će nastati veća gužva, za sada je to još u redu. Zastoji se očekuju već početkom tjedna jer počinjemo asfaltirati prvi dio dionice – ističe Hajsek.

Rekonstrukcija Velikogoričke ceste uključuje i popravak svih oštećenih rubnjaka, odbojnih ograda te slivničkih rešetki. Rok izvođenja radova je 30 dana, ali samo u slučaju da to vrijeme dozvoli. Radove kiša može znatno usporiti, dok asfaltiranje uopće neće biti moguće u slučaju nižih temperatura. Otvaranje prometnice 3. prosinca tako je samo u planu.

– Kada su jake kiše neke vrste radova se uopće ne mogu izvoditi. Asfaltiranje nije preporučljivo po niskim temperaturama, tako da iz toga razloga ovisimo o vremenu – objasnio je voditelj gradilišta.

velikogoricka-autobus

Odmah nakon rekonstrukcije dijela Velikogoričke ceste, od Velikog Polja do Fizirove ulice, kod skretanja za Zračnu luku, Hrvatske ceste će kompletnu prometnicu predati na upravljanje Velikoj Gorici.

skolarac

– Velikogorička cesta u duljini od 7,5 kilometara predat će se Gradu na upravljanje, a sukladno Zakonu o razvrstavanju javnih cesta, isto tako predat će se i dva postojeća semafora na lokaciji Zagrebačka- Industrijska, te kod Auto centra Zubak. Čim rekonstrukcija završi uslijedit će primopredaja nakon čega će održavanje te prometnice, te daljnje obnove financirati Grad Velika Gorica – napominje Tamara Pajić.

Gužvu na Velikogoričkoj cesti dok traju radovi možete izbjeći vožnjom alternativnim pravcima preko Gradića, Donje Lomnice i Hrašća ili Istočnom obilaznicom.