Home Gospodarstvo VG Vodoopskrba ima novo vodstvo

VG Vodoopskrba ima novo vodstvo

PODIJELITE

Nakon gotovo punih osam godina opsežnih priprema projekt “Aglomeracija Velika Gorica” spreman je za prijavu za dodjelu bespovratnih sredstava EU. Dana 24.03.2017.g. dobiven je posljednji “completion note” (suglasnost) te će u prvoj polovici mjeseca travnja ministru zaštite okoliša i energetike Slavenu Dobroviću gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i svečano uručiti svu dokumentaciju čime će i službeno projekt “Aglomeracija Velika Gorica” biti prijavljen za dodjelu bespovratnih sredstava EU.

Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada Velika Gorica, koji među ostalim obuhvaća rekonstrukciju, modernizaciju i dogradnju velikogoričkog Pročistača otpadnih voda, izgradnju cca 160 km nove mreže odvodnje, besplatni priključak na istu za cca 5.000 domaćinstava i potpunu sanaciju cca 80 km prometnica. S obzirom na važnost projekta i učinkovitost njegove provedbe nužni su i određeni postepeni procesi restrukturiranja samoga trgovačkog društva kao i njegovih upravljačkih struktura te je upravljanje Vodoopskrbom jutros preuzeo Nikica Visković, dugogodišnji djelatnik VG Vodoopskrbe.

– Hvala građanima Velike Gorice na razumijevanju i strpljenju. Konačno smo stigli do odobrenja projekta i uskoro nas očekuju opsežni radovi. Pred novom upravom je velika odgovornost vođenja projekta vrijednog 500 milijuna kuna i očekujem odgovornost i učinkovitost u realizaciji izgradnje – naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.