Home Izdvojeno FOTO SDP, HSS i Hrvatski laburisti potpisali koalicijski sporazum

FOTO SDP, HSS i Hrvatski laburisti potpisali koalicijski sporazum

PODIJELITE

Na lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće u Velikoj Gorici u svibnju će zajedno izaći SDP, HSS i Hrvatski laburisti-Stranka rada. Potvrdili su to danas čelnici gradskih organizacija koji su u Izbornom stožeru za gradonačelnika Aleksandra Horvata potpisali koalicijski sporazum. Predstavljajući se okupljenima u Zagrebačkoj 26, župan Zagrebačke županije i predsjednik županijske organizacije HSS-a, Stjepan Kožić rekao je kako treba iskoristiti potencijal kojeg nudi novi terminal zračne luke, odnosno da treba privući nove investitore u Veliku Goricu i koristiti njezine pogodnosti.

– Dio stvari koje pripremamo s nivoa Zagrebačke županije, ono što je bitno za poljoprivrednike, za proizvođače, a to je ULO hladnjača koja će se graditi uskoro čime ćemo stvoriti kvalitetne odnose za proizvođače. Napravit ćemo to da imamo prvu hladnjaču koja je u vlasništvu proizvođača, a ne trgovaca – rekao je Kožić dodavši kako Zagrebačka županija u mnogočemu prednjači u Hrvatskoj te da ju Velika Gorica treba slijediti.

Predsjednik ŽO SDP-a, Mihael Zmajlović, dao je podršku kandidatu SDP-a za gradonačelnika Velike Gorice, Aleksandru Horvatu te izrazio sigurnost u to da će na predstojećim lokalnim izborima SDP na županijskoj razini biti dodatni stabilizirajući faktor i nova snaga.

– Zajedno možemo bolje, više, jače za Veliku Goricu i njezine građane – rekao je Željko Tijeglić, povjerenik GO Hrvatskih laburista-Stranke rada Velika Gorica te dodao kako će svi dati svoj maksimum da bi dobili većinu u Gradskom vijeću.

– Uvjeren sam da će programi koje HSS već godinama u Velikoj Gorici pokušava razvijati i provesti naići u ovoj koaliciji na pravo mjesto, prave partnere i da ćemo za cijeli grad postići kvalitetniji rezultat. To znači ravnomjeran razvoj cijelog našeg prostora te da prestane politika koja sredstva i investicije gura u određene sredine. To se mora disperzirati u svakom slučaju – rekao je Vlado Horina, predsjednik GO HSS-a Velika Gorica.

– Intencija je samo jedna – Veliku Goricu učiniti pametnom, održivom, razvojnom i poduzetnom. To ova ekipa može. To će biti spoj mladosti i iskustva. Siguran sam da će građani prepoznati naš program i dati nam povjerenje – rekao je uoči potpisivanja sporazuma predsjednik GO SDP-a Velika Gorica Damir Šimunić.

Okupljenima se obratio i Aleksandar Horvat koji je podsjetio na svoj nedavno predstavljeni program i njegove ciljeve te rekao kako su pregovori s koalicijskim partnerima bili korektni i pošteni. – Brzo smo se usuglasili oko svih točaka koalicijskog sporazuma. Pronašli smo najbolje partnere za Veliku Goricu – rekao je Horvat.

Koalicijski sporazum na županijskoj razini potpisat će se u nedjelju u Samoboru.