Home Izdvojeno Vatrogasci DVD-a Turopolje spremni za sve intervencije

Vatrogasci DVD-a Turopolje spremni za sve intervencije

PODIJELITE

Na prvom Danu otvorenih vrata DVD-a Turopolje vatrogasci su mještanima pokazivali opremu s kojom odlaze na intervencije te predstavljali aktivnost društva. Posjetitelje je najviše zanimalo vatrogasno vozilo FAP staro 30 godina koje je ključnu ulogu odigralo u poplavi 2010. godine.

– Kada druga vozila nisu mogla voziti poplavom, naš FAP je to mogao bez problema. To je staro vozilo, ali još je izuzetno korisno – ističe predsjednik DVD-a Turopolje Čedomir Krizmanić.

vatrogasci2

Njihova uloga u izvanrednim situacijama, osobito u poplavama je neprocjenjiva, ističe zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos.

– Imaju dobro organizirano ljudstvo i opremu. Uvijek dobro dojdu u bilo kakvim elementarnim nepogodama u slučaju da nas zadese. Imali ste prilike vidjeti u poplavama, oni su sigurnost našega grada – napomenuo je Kos.

vatrogasci1

Članice ženske B ekipe DVD-a Turopolje izvele su takozvanu ‘vježbu usisa’ kako bi pokazale svoju spremnost za zimska dvoranska natjecanja.

– To je navalna vježba koja se izvodi s lijeve i desne strane natjecateljice sa dvije B cijevi, a izvode je vodna i navalna grupa – rekao je voditelj ženske B ekipe Danijel Kukor.

akcija_skolarac4

Ženske ekipe DVD-a Turopolje djeluju već četvrtu godinu. Protekle tri godine bile su prvakinje grada Velike Gorice u svojoj kategoriji, dok su ove zauzele drugo mjesto.

– One su druge u županiji i 17. od 46 u cijeloj državi, u kategoriji B ekipa, odnosno žena starijih od 30 godina – dodao je Kukor.

vatrogasci3

Prošle godine osnovali su i mušku B ekipu. Društvu s tradicijom od 1941. godine cilj je okupiti i 18-godišnje mladiće koji bi činili A ekipu.