Home Vijesti VATROGASCI APELIRAJU: Ne parkirajte na vatrogasne pristupe i prolaze!

VATROGASCI APELIRAJU: Ne parkirajte na vatrogasne pristupe i prolaze!

Prije izlaska na intervenciju i kod povratka su morali uklanjati vozila koja su im zapriječila put

PODIJELITE
Foto: DVD Kravarsko

Vatrogasci Kravarsko ovog su vikenda odradili intervenciju u Barbarićima Kravarskim gdje je gorio dimnjak na obiteljskoj kući. Situacija je srećom riješena bez poteškoća, a osim gašenja požara izvršili su i čišćenje dimovodnog kanala te ostali na dežurstvu do potpunog izgaranja čađe u dimnjaku.

No, na putu na intervenciju i kod povratka su doživjeli drugu poteškoću – osobni automobil parkiran na žurnom prijelazu za vatrogasna vozila. “Dragi naši susjedi i prijatelji, već smo mnogo puta apelirali, postavili znakove i opet ništa… Prije izlaska na intervenciju i kod povratka sa intervencije morali smo uklanjati vozila koja su nam zapriječila put pri izlasku i povratku sa intervencije.“, izvijestili su.

Uz to, prisjetili su svoje pratitelje o odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima je sve definirano. U Zakonu se tako navodi da se vozilo ne smije parkirati na obilježenim pješačkim prijelazima, na prijelazu ceste preko pruge, u tunelima, mostovima, u zavoju, na nogostupu, ali i ispred kolnog ulaza. “Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo ispred kolnoga ulaza u zgradu, sklonište, dvorište ili garažu, iznad priključka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju ili drugu komunalnu mrežu te na mjestima rezerviranim za vozila opskrbe ili na mjestima namijenjenim i obilježenim kao mjesta za odlaganje kućnog otpada, ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima.“, navodi se u Zakonu.

“Pomozite nam i poštujte naše znakove!”, zaključuju u objavi.