Home Vijesti Policija najavila nadzor biciklista i motociklista na goričkom području

Policija najavila nadzor biciklista i motociklista na goričkom području

Akcija će se provoditi u srijedu i četvrtak od 10 do 18 sati

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Gorička policija najavila je preventivno-represivnu akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala. Akcija će se provoditi u srijedu i četvrtak od 10 do 18 sati na gradskom području grada.

Ovo je područje na kojem je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. “Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.”, dodaju iz goričke policije.

Osim na prekršaje motociklista, posebna pozornost bit će posvećena prekršajima koji čine biciklisti. Najčešći prekršaji su vožnja po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenje reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.

Napominju i kako je došlo do konstantnog povećanja broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama. Zbog toga apeliraju na vozače da poštuju prometne propise s ciljem smanjenja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.