Home Kultura ‘Turopolski starinski kolendar za 2021. leto’ za ljubitelje tradicije

‘Turopolski starinski kolendar za 2021. leto’ za ljubitelje tradicije

Kalendar sadrži stare nazive dana u kojima se slave sveci, a po prvi puta ove godine osmišljen je za cijelo Turopolje. Doznali smo i kako ga možete naručiti

PODIJELITE

Udruga Moj Buševec i ove je godine pripremila zidni kajkavski kalendar! Ovo je šesta godina za redom, a naziv ovogodišnjeg kalendara je ‘Turopolski starinski kolendar za 2021. leto’, koji sadrži stare nazive dana u kojima se slave sveci.

Kalendar je sada u svom šesto izdanju, ali je po prvi puta ove godine osmišljen za cijelo Turopolje.

– Bliži se kraj godine te bismo željeli iskoristiti ovu priliku vašeg virtualnog sajma kao jedinstvenu. Veliki je broj interesa općenito za starinske kalendare svake godine, iako je do sada bio samo prikazan Buševec.

Izgled novog izdanja kalendara

Ovaj Turopolski starinski kolendar za 2021. leto ima šest listova velikog A3 formata i sadrži fotografije našeg zavičaja. Među njima su fotografije starog grada Lukavca, Turopoljske svadbe u izvedbi Ogranka Seljačke sloge Buševec i KUD-a Dučec iz Mraclina, Alapićeve kurije u Vukovini, Krčkih vrata u Turopoljskom lugu i Biciklijade u Buševcu.

Ukoliko želite dašak turopoljske tradicije u vašem domu, kalendar je dostupan u prodaji po cijeni od 25 kuna. Naručiti ga možete na kontakt brojeve 01/6255057 i 091/5017272 (Whatsapp) ili ispod ove objave.