Home Izdvojeno Sutra u POUVG-u besplatan koncert “Sviraj svirče drmeša, nećeš svirat badava”

Sutra u POUVG-u besplatan koncert “Sviraj svirče drmeša, nećeš svirat badava”

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

Sutra će se u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održati koncert pod nazivom “Sviraj svirče drmeša, nećeš svirat badava”. Riječ je o koncertu Folklornog ansambla Zagreb-Markovac koji će, s početkom u 20 sati, održati cjelovečernji koncert u Velikoj Gorici.

– “Ideju svati”, iako manje poznata koreografija iz bogatog opusa Dr. Ivana Ivančana, našeg renomiranog koreografa, etnologa i etnokoreologa, u najboljoj maniri Zagrebačke škole scenske primjene folklora, na samom početku koncerta, sigurno će zainteresirati i osvojiti ljubitelje folklorne umjetnosti, a i one koji će to tek postati. Uz već rado viđena i poznata koreografska ostvarenja prikazat ćemo, kao i uvijek, nešto novo – rekli su organizatori.

Na programu će se naći tri nove koreografije“Dvoru mili kraj zelena bora”, “Vrti kolo” te “Sviraj svirče drmeša”. “Dvoru mili kraj zelena bora” plesovi su i pjesme Jezera s otoka Murtera mladog autora Hrvoja Vlašeca. “Vrti kolo” su pjesme i plesovi Korduna koje potpisuje Gordan Vrankovečki – višekratno nagrađivani koreograf i umjetnički voditelj Ansambla Zagreb-Markovac. “Sviraj svirče drmeša”, pjesme i plesove Južne Moslavine potpisuje prof. Andrija Ivančan, renomirani stručnjak i umjetnički voditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske “Lado”.

– Folklorni ansambl Zagreb-Markovac, jedan od najvažnijih sastavnica kulturnog umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, osnovan je 1945. Promicatelj folklorne umjetnosti svoju snagu crpi iz nesebične i prave ljubavi prema narodnoj umjetnosti vodeći se krilaticom „prava umjetnost dolazi iz srca“. U nadi da ćete s nama zajedno uživati, očekujemo vas s veseljem – poručili su organizatori.

Ulaz na koncert je besplatan.