Home Izdvojeno Scena Gorica po dobivenim nagradama u samom vrhu

Scena Gorica po dobivenim nagradama u samom vrhu

PODIJELITE

Scena Gorica, predstave i glumci posljednje vrijeme bilježe dva važna uspjeha. Luka Dragić na 21. Festivalu glumca u Vinkovcima za ulogu Princa žapca u predstavi „Kreket“ dobiva nagradu za najboljeg glumca, dok istu titulu na Međunarodnom festivalu mladih glumaca u Banja Luci osvaja Adrian Pezdirc za predstavu „I živjeli su sretno…?“.

– Scena Gorica pokazuje kako zaista ima kontinuitet. Postavljanjem glumice Ines Bojanić napravljen je jedan korak više, a naša Scena Gorica poznata je i priznata u našem gradu što pokazuju i predstave koje su okupile veliki broj naših sugrađana, ali naša Scena je poznata i priznata diljem Lijepe Naše što ove nagrade i potvrđuju – rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec na primanju umjetničke voditeljice Scene Gorice Ines Bojanić i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Barbare Grđan Odrčić.

kazaliste1

Ravnateljica ističe kako su još prije dvije godine dolaskom nove umjetničke voditeljice mnogi sumnjali u to da će goričko kazalište zaživjeti.

– Mislim da je ova osma nagrada sve razuvjerila i da smo pokazali da zaista imamo dobru voditeljicu Scene Gorica. Ovo je, međutim, tek početak. Očekuje nas jako puno dobrih predstava i nagrada – kaže ravnateljica Grđan Odrčić.

Glumica i umjetnička voditeljica Ines Bojanić napominje da i statistika pokazuje kako je Scena Gorica na samom vrhu po dobivanju nagrada.

predstava– Ovako nešto se događa samo eminentnim kazalištima u Zagrebu kao što su Teatar EXIT ili Zagrebačko kazalište mladih, dok smo mi nekako u korak s njima što se tiče priznanja struke i priznanja publike. Ova osma po redu nagrada moram priznati da je nešto što se rijetko događa, a događa se samo zbog toga što je ukazano veliko povjerenje ravnateljice Barbare Grđan Odrčić koja me nikad nije sputavala i davala mi odriješene ruke u nekakvoj misiji i viziji u tome da kazalište kroz četiri godine dovedemo do toga da s njim svi budemo zadovoljni, i mi i publika – objasnila je Ines Bojanić, najavljujući za 9. prosinca premijeru kazališne predstave provokativne tematike, ali otkrivši pritom samo da je tema odnos dvije mlade studentice.

KOLAREC NA USPJEHU ČESTITAO I MAŽORETKINJAMA

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec primio je i Velikogoričke mažoretkinje koje su na prvom Svjetskom i 11. Europskom prvenstvu mažoretkinja u Poreču postigle sjajan rezultat. Čestitao im je na dva zlata, europskom i svjetskom, te broncama na objedinjenim mažoret prvenstvima.

mazoretkinje

 

aaNa natjecanju u Poreču sudjelovalo je čak 3700 mažoretkinja iz 13 zemalja i tri svjetska kontinenta. Nastupe djevojaka ocjenjivalo je čak 11 sudaca.

– Konkurencija je bila jako velika. Na prvenstvu smo postigli začuđujuće dobre rezultate, ali s obzirom na pripreme kakve smo imali to je praktički bilo za očekivati – ispričala je trenerica Velikogoričkih mažoretkinja Sanja Lazova.

Mazoretkinje01-34.jpg– Imamo djevojke koje plešu već 15 godina, što dovoljno govori koliko ta djeca ulažu truda u mažoretkinje, a zajedno s njima i njihovi roditelji – dodala je druga trenerica Ana Petek.

Mažoretkinje u Veliku Goricu nisu samo donijele po dva zlata i srebra, već čitav set različitih priznanja iz mažoret sportskih vještina sa štapom, pom-pon i zastavama.

akcija-skolarac2

Djevojke ističu kako su bile dobro uvježbane, ali da ih je lovila trema jer su ipak sudjelovale na prvom Svjetskom natjecanju.

– To je jedno veliko iskustvo i doživljaj za nas. Nismo znali kako će to izgledati i da će konkurencija baš toliko biti velika. Onda se javila trema, ali kad su prve medalje počele stizati onda je već bilo lakše i kad smo osvojile naslov svjetskih prvakinja znale smo da je to nešto stvarno posebno – rekla je mažoretkinja Milana Davidović.

Velikogoričke mažoretkinje broje 50 djevojčica i djevojaka koje su razvrstane u dječju formaciju, kadetkinje, juniorke i seniorke.