Home Kultura Saznajte više o zanimanju kontrolora zračnog prometa od umirovljenog inženjera Siniše Beloševića

Saznajte više o zanimanju kontrolora zračnog prometa od umirovljenog inženjera Siniše Beloševića

Iako je mnogima poznat kao glazbenik, Siniša Belošević je na predavanju za Matični četvrtak ispričao o poslu koji je obavljao više od 30 godina

PODIJELITE

Kao dio 253. Matičnog četvrtka, održalo se online predavanje Siniše Beloševića. Iako je mnogima prvenstveno poznat kao odličan glazbenik i tekstopisac, Belošević je i umirovljeni inžinjer aeronautike. Iz tog razloga održao je predavanje o zanimnju kontrolora zračnog prometa za sve zainteresirane srednjoškolce.

Nakon 25 godina staža kao kontrolor letenja i instruktor kontrole letenja radio je 12 godina kao direktor Oblasne kontrole letenja Zagreb pod čijom je kontrolom bio zračni prostor RH i RBiH. Nakon umirovljenja 2015. g. posvećuje se intenzivno svom hobiju kojim se bavio amaterski od rane mladosti – glazbi.

Osnivanjem vokalnog sastava Zlatne godine 2001.g. s kojim zajedno stječe iskustvo i dodatno glazbeno obrazovanje, posvećuje se glazbi kao zborovođa. Sudjeluje u gotovo svim kulturnim i društvenim događanjima u Velikoj Gorici i šire.”, govore o svom predavaču iz Matice Hrvatske, ogranka Velike Gorice.

Video i više informacija možete pogledati u nastavku: