Home Vijesti Plaketom „Zlatne ruke“ nagrađen gorički dimnjačar Željko Dorotić

Plaketom „Zlatne ruke“ nagrađen gorički dimnjačar Željko Dorotić

'Obrtnici su čuvari naše tradicije i nositelji izazovne i zahtjevne sadašnjosti'

PODIJELITE
Foto: Dražen Kopač/Zagrebačka županija

Svečanom akademijom Hrvatska obrtnička komora (HOK) proslavila je svoj dan. Dragutin Ranogajec, predsjednik Komore, poručio je ovom prigodom da je Hrvatska obrtnička komora suvremeni poslovni servis koji obrtnicima pruža usluge s ciljem lakšega poslovanja i jačanja hrvatskoga gospodarstva.

– HOK je i dom strukovnoga obrazovanja. Mi smo jedina gospodarska institucija koja stoji na braniku strukovnih zanimanja u Hrvatskoj. Obrtnici su čuvari naše tradicije i nositelji izazovne i zahtjevne sadašnjosti – rekao je Ranogajec.

Uvodnom dijelu svečanosti prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, dok je najviše obrtničko priznanje statuu „Zlatne ruke“ s poveljom, za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskoga obrtništva, nagrađenima uručio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

– Kao institucija, Hrvatska obrtnička komora glas je 93.000 vrijednih obrtnika i obrtnica, stupa hrvatske ekonomije, koji su u proteklome razdoblju pokazali na koji način mogu odoljeti izazovima, uspjeti i biti još jači – rekao je ministar Ćorić.

Među osmero dobitnika statue „Zlatne ruke“ je i Zlatko Radilović, vlasnik obrta za tiskarske i grafičke usluge „Graforad“ iz Rugvice, dok je među 12 nagrađenih obrtnika plaketom „Zlatne ruke“ vlasnik dimnjačarskog obrta „Dim“ iz Velike Gorice Željko Dorotić. Obojici je čestitao zamjenik župana Damir Tomljenović, koji je svečanoj akademiji prisustvovao u ime Zagrebačke županije.

„Predviđanja su da će hrvatski BDP rasti, a što znači da se predviđa oporavak našega gospodarstva. Vjerujem stoga da će Županija moći više raditi na mjerama unapređenja gospodarstva, a manje na mjerama pomoći poduzetnicima i obrtnicima uslijed pandemije koronavirusa. Vjerujem da nas čekaju bolja vremena“, rekao je Tomljenović, poručivši da će obrtnici i dalje imati potporu Županije.