Home Sport Prvo slavlje u 1.A ligi odbojkaša Gorice na domaćem terenu

Prvo slavlje u 1.A ligi odbojkaša Gorice na domaćem terenu

PODIJELITE

Odbojkaši Gorice u subotu su pobijedili OK Brod 3:0 u setovima (25:14, 25:18, 25:17). To je ujedno i njihova prva pobjeda u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, a ujedno i prva domaća pobjeda na centralnom terenu velikogoričke Gradske sportske dvorane.

U subotu su Goričani igrali 2. kolo 1.A lige s Brođanima i pred otprilike 30-ak gledatelja uvjerljivo su pobijedili. Ni u jednom trenutku nije bilo upitno hoće li pobijediti, jedino je bilo pitanje koliko će poena OK Gorica prepustiti svojim protivnicima. Trener Goričana Jurica Antić dao je priliku gotovo svim igračima s kojima je raspolagao na klupi.

– Bitno nam je da samo na početku natjecanja u tek četvrtoj višeligaškoj utakmici, uključujući i one dvije utakmice u Kupu, upisali pobjedu. Važno je to za naše samopouzdanje, a ova je utakmica od povijesnog značaja i za naš klub i na naš Grad. Cijelu smo utakmicu bili kvalitetniji, manje smo griješili i u svakom smo segmentu igre bili puno bolji od protivnika i to se na kraju i pokazalo na rezultatu – kazao je Antić. S druge strane trener Broda Zoran Bilić čestitao je OK Gorici na pobjedi te priznao da su ipak bili puno kvalitetnija momčad.

akcija_skolarac5

– Mi smo dosta loše odigrali. Odigrali smo u jako velikom grču, nismo se stigli do kraja razigrati i kao da smo igrali s ručnom kočnicom. Domaćin je imao veću želju pobijediti jer im je ovo prva domaća utakmica u ligi – istaknuo je Bilić te dodao kako njegova momčad nije imala pripremnih utakmica te da se sada tek uigravaju.

– Polako slažemo ekipu da bismo uspjeli napraviti neki značajan rezultat. Mi očekujemo da ćemo igrati sve bolje i bolje i očekujemo da ćemo srediti svoju igru i da počenemo igrati. Malo nam treba da se uigramo i dio tih stvari koji nas plaše i koje nam unose nervozu moramo riješiti i onda ćemo doći i do povoljnijeg rezultata – dodao je Bilić. Goričani se sada vraćaju treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu koju igraju s OK Varaždin Volley.

– Varaždin je igrao u prvom kolu vrlo izjednačeno s Brodom, Varaždin je pobjedio 3:2 u setovima, pa mi možemo isto tako očekivati tešku utakmicu i osvajanje boda ili dva – skromno je najavio Antić.