Home Gospodarstvo Nova poslovna zona: Britanska tvrtka probila led u Vukovinskom polju

Nova poslovna zona: Britanska tvrtka probila led u Vukovinskom polju

PODIJELITE

Investitor iz Velike Britanije prvi ulazi u poslovnu zonu Meridian 16 Business Park u Vukovinskom polju. Iz te tvrtke ističu kako je investitor već sklopio predugovor o kupoprodaji zemljišta, površine od oko 30 tisuća m².

– Radi se o renomiranom investitoru iz Velike Britanije, koji  je trenutno u procesu izrade projekta i ishođenja potrebnih dozvola, što vodi i vrlo brzom otvaranju novih radnih mjesta – stoji u priopćenju Meridian 16 Business Parka.

Meridian_16_poslovna_zona_RGB

Poslovna zona Meridian 16 Business Park prostire se na površini većoj od 105 hektara i jedna je od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj. Sastoji se od proizvodnog, industrijskog i uslužno-trgovačkog dijela.

akcija_Skolarac1

Razvojni ciklus Meridiana 16 podijeljen je u tri faze. Prva faza izgradnje od 240 tisuća m² je završena i spremna za prihvat prvih investitora, koji će u prvoj godini rada biti oslobođeni plaćanja komunalne naknade. U planu im je izgradnja terminala za kamione. Unutar zone predviđen je javni prijevoz, a uz potpunu komunalnu opremljenost, javnu rasvjetu i parking, poslovna zona bit će ispresijecana pješačkim i biciklističkim stazama.

– Većinski vlasnik predmetne poslovne zone je društvo Meridian 16 Business Park d.o.o. osnovano od strane austrijskog investitora sa sjedištem u Beču te projektima u Slovačkoj, Mađarskoj, Ukrajini i Hrvatskoj – ističu iz te tvrtke.