Home Crna Kronika Pronađen muškarac koji je napadao taksiste

Pronađen muškarac koji je napadao taksiste

PODIJELITE

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela razbojništava i jedno kazneno djelo krađe. Kaznena djela su počinjena od 9. veljače do 5. ožujka ove godine nad dvije vozačice i dva vozača taksija i šest zaposlenika kioska na području Maksimira i Peščenice, Novog Zagreba i Velike Gorice.

Podsjetimo, u veljači i početkom ožujka na području Velike Gorice dogodila su se tri razbojništva nad taksistima. Prvo je bilo 15. veljače u Mičevcu, zatim 22. veljače također u Mičevcu, a posljednji napad na vozačicu taksija dogodio se 2. ožujka u Rakitovcu kada joj je ukraden BMW koji je pronađen nakon dva dana.

Kriminalističko istraživanje dovršili su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, a sumnjaju da je navedena kaznena djela počinio tako što je tijekom vožnje vozače taksija, uz prijetnju startnog pištolja, prisilio da zaustave i napuste vozilo, a potom ih otuđio te se njima koristio kraće vrijeme, nakon čega ih je napuštao u raznim dijelovima Zagreba.

Također se sumnja da je 5. ožujka ove godine na štetu 37-godišnjakinje otuđio osobni automobil na Maksimirskoj cesti,  a kojeg su policijski službenici jučer, 6. ožujka pronašli na Trešnjevci. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kaznena djela razbojništava u kioscima činio na način da bi također, uz prijetnju startnog pištolja, maskiran majicama i šalovima, od zaposlenika otuđivao novac.

Materijalna šteta pričinjena počinjenim kaznenim djelima iznosi oko 272 000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.