Home Izdvojeno Projekt ‘U mojem dvorištu’ nagrađen za svoj doprinos zaštiti okoliša

Projekt ‘U mojem dvorištu’ nagrađen za svoj doprinos zaštiti okoliša

PODIJELITE

Kvaliteta projekta ‘U mojem dvorištu – In My Back Yard’ prepoznata je i izvan Velike Gorice. Naime, ovaj projekt nagrađen je za doprinos zaštiti okoliša svojim cjelovitim sustavom gospodarenja ambalažom i otpadom ambalažom. Nagradu ‘EKO CROPAK 2016’ dodijelio je Institut za ambalažu i tiskarstvo Tektus iz Zagreba na završnoj svečanosti natječaja CROPAK 2016..

U ovoj kategoriji priznanja su također dodijeljena Gradskom komunalnom poduzeću PRE-KOM d.o.o. iz Preloga, Gradu Jastrebarskom te tvrtki DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. iz Zagreba.

Zahvaljujući ovom projektu Velika Gorica dobila je središnji objekt za odvojeno sakupljanje, razvrstavanje i zbrinjavanje otpada, Reciklažno dvorište u Mraclinskoj Dubravi. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1,2 milijuna eura, od čega je 1,06 milijuna financirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je projekt sa 536.931,92 kuna, a Zagrebačka županija 100 tisuća kuna. Sve to uvelike je smanjilo opterećenje na Grad i VG Čistoću koji će za projekt morati izdvojiti oko 250 tisuća kuna, što je tek 4,2 posto ukupne vrijednosti projekta.