Home Crna Kronika Prigodno na meti lopova šunke, ali i novčanici, kabel te inventar iz...

Prigodno na meti lopova šunke, ali i novčanici, kabel te inventar iz vikendica

PODIJELITE

Jesu li pripremali namirnice za Uskrs ili su jednostavno bili gladni, nije poznato. Zna se samo kako su vlasnika šunki i špeka u Donjoj Lomnici ostavili kratkih rukava. Lopovi su upali u pušnicu gdje su visile slasne šunke, kobasice, špek i ostali suhomesnati proizvodi. Obitelj je ostala bez uskršnjih delicija i mesnih prerađevina u vrijednosti 5 tisuća kuna.

Autotim

Meta lopova u Donjoj Lomnici, međutim, nije je bila samo hrana. Posrnulo poduzeće Industrogradnja ostalo je i bez 100 metara kabla vrijednog 3.000 kuna.

NOVČANIK ‘OTPUTOVAO’ U SESVETE

U trgovačkom centru Kaufland lopov se okomio na kupca. Žrtva je ostavila torbicu u kolicima iz koje je lopov spretno izvukao novčanik. Policija je doznala kako je riječ o 46-godišnjoj kradljivici s područja Sesveta gdje je i završio novčanik. Drugi slučaj krađe novčanika dogodio se u Centru za legalizaciju. Lopov je bankovnom karticom iz novčanika s računa skinuo 2.000 kuna.

REDOVIT ‘OBILAZAK’ VIKENDICA

U Ribnici su opljačkane dvije susjedne vikendice. Ukradena su dva televizora, „gedore“, auto-dizalica te samohodna kosilica , ukupne vrijednosti oko 6.000 kuna. Iz vikendice na području Općine Orle, ukradena je plinska boca, rešo, kosilica i flakserica, čime je 62-godišnji vlasnik oštećen za 3.000 kuna.

UČESTALO NASILJE U OBITELJI

Od pet nasilja u obitelji tri su počinili ponavljači. Jedno od njih je obračun mladih goričkih supružnika. Prvo su se verbalno, a potom i fizički obračunali, nakon čega su uhićeni i privedeni sucu. Oboje su dobili kaznu 16 dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana.
Muškarac iz Novog Čiča pijan je maltretirao suprugu. Čeka ga zatvorska kazna od 50 dana, mjera obaveznog liječenja od alkohola u trajanju 6 mjeseci te zabrana približavanja žrtvama nasilja, djeci i supruzi, u trajanju 3 mjeseca. Nasilnik iz Ščitarjeva ponovo je vrijeđao, a potom i nogom udario suprugu. Dobio je 30 dana zatvora uz primjenu uvjetne od godinu dana te mjeru udaljenja od kuće do 15. lipnja.