Home Izdvojeno IZAZVALI PROBLEME Potez Međunarodne zračne luke razočarao mještane Plesa, ali i Grad

IZAZVALI PROBLEME Potez Međunarodne zračne luke razočarao mještane Plesa, ali i Grad

PODIJELITE

Nakon što je Međunarodna zračna luka zatvorila mali prolaz koji koristi lokalno stanovništvo Plesa za komunikaciju sa aerodromom, negoduju brojni mještani tražeći ponovno otvaranje prolaza. Reakcija je stigla i iz gradske uprave. U priopćenju poručuju kako je gradonačelnik Dražen Barišić uputio dopis Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture putem kojeg traži očitovanje i stav o zatvaranju prolaza.

Autotim

– Grad Velika Gorica podržava lokalno stanovništvo Plesa u rješavanju problema zatvorenog malog prolaza, koji povezuje Pleso i prostor Međunarodne zračne luke. Podsjećamo kako je prolaz desetljećima korišten i njegovo zatvaranje izazvalo je velike probleme lokalnom stanovništvu koje određene usluge obavlja unutar prostora Zračne luke, kao i učenicima Zrakoplovno tehničke škole, koji su taj prolaz koristili za dolazak i odlazak iz škole – ističu iz Grada.

BARIŠIĆ ČEKA ZAKLJUČKE MJEŠTANA

– Podržavam što hitnije rješavanje ovog problema i to u dogovoru lokalnog stanovništva, Grada i Međunarodne zračne luke. Mišljenja sam kako zajednički možemo pronaći rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih uključenih subjekata. U tom smislu sam razgovarao s predstavnicima Vijeća GČ Pleso, ali i s nekim građanima te ih pozvao na zajednički sastanak u utorak u mome uredu – kazao je gradonačelnik Barišić te napomenuo kako očekuje prijedloge zaključaka samih mještana o kojima će na sastanku razgovarati, a potom zajednički zatražiti sastanak s Upravom Međunarodne zračne luke.