Home Izdvojeno Potpisani novi kolektivni ugovori sa Gradom

Potpisani novi kolektivni ugovori sa Gradom

PODIJELITE

Nakon četiri mjeseca napornih pregovora, gradonačelnik Dražen Barišić i predstavnici sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju danas su potpisali novi kolektivni ugovor. Za razliku od prijašnjih, ovaj ugovor je na neodređeno vrijeme te omogućava ostvarivanje dodatka na plaću i plaćanje troškova prijevoza.

Radnicima koji obavljaju voditeljske poslove po lokacijama, omogućeno je ostvarivanje prava na povećanje plaće od 1% po odgojnoj skupini za razliku od dosadašnjih 0.50%, a i djelatnicima koji su magistri znanosti osnovna plaća uvećat će se za 10% umjesto dosadašnjih 8%. Novim kolektivnim ugovorom definirano je i plaćanje prijevoza za sve radnike, bez obzira koliko je udaljeno njihovo mjesto stanovanja od mjesta rada.

-Bez obzira kako pregovori ponekad znaju biti vrlo teški, na momente možda čak i mučni, u konačnici, akteri i sa jedne i sa druge strane su vrlo odgovorni. Na kraju možemo i moramo biti zadovoljni, sve za dobrobit svih nas koji raspolažemo i zajedno punimo gradski proračun koji nije namijenjen samo za naše i vaše osobne dohotke, nego i za razvoj i funkcioniranje ovoga grada.- rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.Sindikati - vrtići - potpisivanje ugovora prilog_1

Zadovoljan novim kolektivnim ugovorom je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

-Mislim da smo imali dobar dijalog, da smo sukladno financijskim mogućnostima iznjedrili ono najbolje za naše djelatnike u predškolskom odgoju. Želim istaknuti da smo izuzetno ponosni i zadovoljni sa svim djelatnicima koji rade u predškolskom odgoju, a njih je preko 400, imamo preko 2 300 djece upisane u naše dječje vrtiće raspoređene na 19 lokacija.- rekao je Kolarec.

Podsjetio je da je Grad ove godine u proračunu osigurao više od 60 milijuna kuna za predškolski odgoj, a sindikalna povjerenica Đurđica Kahlina uputila je usmeni zahtijev gradonačelniku Barišiću da pokuša iznaći sredstva u proračunu kako bi zaposleni u predškolskim ustanovama ove godine dobili regres.Sindikati - vrtići - potpisivanje ugovora prilog_2

Sindikati i gradski čelnici ponovno će sjesti za pregovarački stol u rujnu kako bi definirali daljnje povećanje plaća zaposlenika u predškolskom odgoju i obrazovanju. Želja sindikata je da se mjesečni prihodi njihovih zaposlenika izjednače sa plaćama zaposlenika u gradskoj upravi. Čini se kako će jesen donjeti još jedne vruće pregovore.

Gradonačelnik Dražen Barišić potpisao je i dodatke kolektivnim ugovorima sa sindikatima Gradske uprave, Javne vatrogasne postrojbe i djelatnika u kulturi. Tim aneksom izjednačena su prava svih djelatnika sa spomenutih područja po pitanjima ostvarivanja dodataka na plaću, plaćanja troškova prijevoza kao i plaćenih dopusta i mogućih otpremnina.