Home Izdvojeno Pokrenut novi projekt Dječjeg vrtića Ciciban: ‘Igrom i kretanjem do zdravlja’

Pokrenut novi projekt Dječjeg vrtića Ciciban: ‘Igrom i kretanjem do zdravlja’

PODIJELITE

Dječji vrtić Ciciban pokrenuo je projekt ‘Igrom i kretanjem do zdravlja’ kojemu je cilj da se kod djece u najranijoj dobi stvori zdrava navika kvalitetnog boravka na otvorenom. Projektu se priključio HNK Gorica, a podršku dao Ženski odbojkaški klub Azena.
Preduvjet da bi projekt zaživio u potpunosti je izgradnja i opremanje dječjih igrališta u dvorištima vrtića Ciciban u Vidrićevoj i u Kolarevoj ulici. igra Potrebno je uključiti sve relevantne sudionike, od stručnog osoblja vrtića do roditelja, ali je nužna i pomoć šire društvene zajednice.

– Moramo se okrenuti traženju donatora i sponzora. Svaka pomoć je dobrodošla. – izjavila je Barica Marjanović, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stručni tim Dječjeg vrtića Ciciban uočio je problem sve učestalijih pojava pretile djece. Stoga već nekoliko godina u Cicibanu veliku pažnju pridaju pravilnoj prehrani djece te nastoje povećati fizičku aktivnost i kretanje djece.

S HNK Gorica je dogovorena konkretna suradnja te se na sastanku održanom 7. ožujka dogovorilo kako će sportske aktivnosti početi već idućeg mjeseca. Treneri HNK Gorice dolazit će u starije vrtićke skupine te prezentirati sportske sadržaje, a na osnovu dječjih afiniteta i motoričkih sposobnosti usmjeravati ih na određeni sport.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sportske aktivnosti i treninzi za sada će se odvijati na velikim, ali praznim dvorišnim površinama. Dok se travnjaci ne popune adekvatnim spravama, trenirat će se uz pomoć priručnih mobilnih sportskih rekvizita.