Home Izdvojeno Poklonite nekome stablo s njihovim imenom i tako pomozite pošumljavanje požarišta u...

Poklonite nekome stablo s njihovim imenom i tako pomozite pošumljavanje požarišta u Dalmaciji

Jedan od najuspješnijih Hrvatskih projekata, Boranka, osnovan je prošle godine, a za sada broji velike uspjehe

PODIJELITE
FOTO: Boranka / Indiegogo

Projekt Boranka do sada je okupio više od pet tisuća volontera koji su zasadili preko 50 tisuća stabala u sadnicama, žiru i sjemenu na području požarišta Dalmacije. Slične akcije događale su se i u našim područjima na građansku inicijativu ‘Zasadi drvo, ne budi panj’, a među najnovijima je sađenje stabala na području Gudca.

Boranku je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske koji je sada pokrenuo i donacijsku kampanju na međunarodnoj crowdfunding internetskoj platformi Idiegogo. Kroz donacije žele osigurati sredstva za nastavak pošumljavanja požarišta u Dalmaciji kako bi se ove hvalevrijedne akcije nastavile i iduće godine. Kroz ovu kampanju možete dobiti Boralice, jedinstvene bojice, ali i pokloniti nekome tek posađeno stablo koje će dobiti ime po odabiru. “Na taj način zajedno možemo stvoriti novi život iz pepela i crna zgarišta pretvoriti u nove šume“ – izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator Boranke.

Kampanja Boranke samo u godinu dana postala je najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta. Do sada je osvojila brojne nagrade i postala najnagrađivanija neprofitna kampanja u Hrvatskoj. U njenim akcijama sudjelovale su sve generacije, učenici, studenti, odrasli i najmlađi.

Ako se i vi želite uključiti, kliknite na OVAJ LINK i donirajte. Za jedno drvo potrebno je 37 kuna, bojica od izrađena od crnog pepela bora je 74 kune, a ako želite kupiti stablo i dati mu ime trebat ćete izdvojiti 149 kuna. Naravno, možete donirati i cifru koju sami odredite.

Do sada je prikupljeno nešto više od sedam tisuća kuna. Cilj je prikupljanje 52 tisuće eura kako bi se moglo posaditi 25 tisuća novih stabala.