Home Izdvojeno DANI MLADIH: Održano prvo predavanje i radionica ‘Kako živjeti bez plastike’

DANI MLADIH: Održano prvo predavanje i radionica ‘Kako živjeti bez plastike’

U Velikoj Gorici se ovog tjedna održavaju Dani mladih u organizaciji Savjeta mladih Velike Gorice u suradnji s Goričkim klubom mladih

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić / Ilustracija

Jučer se uspješno održalo prvo predavanje i radionica na temu ‘Kako živjeti bez plastike’. Na predavanju i radionici okupljeni su raspravljali i razgovarali o tome kako živjeti zero waste način života te koliko je teško u današnje vrijeme biti obziran prema okolišu. Predavanje i radionicu održala je Vedrana Klarić iz Udruge GAS koja je okupljenima pokazala načine na koje mogu pokušati smanjiti plastiku u svom životu.

Zaključeno je kako je teško živjeti potpuno zero waste zbog današnjeg načina života, kao i zbog svih stvari i proizvoda s kojima smo okruženi. No, svatko od okupljenih je dao svoju ideju i savjet kako se i oni sami trude živjeti što čišćim načinom života koji je najmanje štetan za okoliš. Neki od primjera su dolazak na posao biciklom umjesto automobilom, korištenje papirnatih štapića za uši, prestanak korištenja vatenih jastučića za skidanje šminke ili pranje rublja s indijskim oraščićima umjesto s deterdžentom.

Foto: Katarina Drvodelić

Uz to su svi okupljeni izradili vlastiti dezodorans i pastu za zube s prirodnim i organskim proizvodima. Ostatak Dana mladih također je u znaku zelenog života, a nastavlja se već danas s javnom parlaonicom na tezu ‘Mene se klimatske promjene ne tiču’ te u četvrtak s humanitarnim fotografiranjem i predavanjem Skloništa za životinje Velika Gorica. Na humanitarnom fotografiranju pozivaju se građani da dođu sa svojim ljubimcima i footografiraju se u ugodnom zimskom okruženju. Svatko tko prisustvuje dobit će izrađenu sliku na mjestu. Fotografiranje se ne naplaćuje, ali se prikupljaju donacije za Udrugu Sigurna kućica. Sve informacije o Danima mladih možete saznati OVDJE.

Foto: Katarina Drvodelić