Home Izdvojeno Ovaj mjesec vatrogasci bili na 27 intervencija

Ovaj mjesec vatrogasci bili na 27 intervencija

PODIJELITE

Ovaj mjesec gotovo nije bilo dana da velikogorički vatrogasci nisu izašli na intervenciju. Po primitku poziva, sjedaju u vozilo i izlaze na teren.

-Imali smo 27 raznih intervencija, od koji je 11 bilo zbog požara. Najčešće smo gasili dimnjake. – rekao nam je Borislav Turan, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Jučer su izašli na teren u Staro Čiče. U 13.45 sati vatrogasci su primili dojavu o požaru krovišta u ulici Augusta Šenoe. Zahvaljujući brzoj intervenciji devetero vatrogasaca ugasilo je požar i spriječilo njegovo širenje sa gospodarske zgrade na obiteljsku kuću.pozar_dimnjak

-Između 11.30 i 13.10 sati zbog kvara na električnim instalacijama, izbio je požar krovišta gospodarske zgrade 65-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta iznosi oko 20 tisuća kuna. – rekli su u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

-Svake godine pozivamo građane da se ponašaju odgovorno prema svojoj imovini, ali od 60-ak tisuća građana na području koje mi pokrivamo, dovoljno je da njih 10-ero to zaboravi i onda mi izlazimo na intervencije. – rekao je Turan.

Godina je tek počela i intervencija će uvijek biti. Velikogorički vatrogasci spremni su za njih u svakom trenutku, pa i za borbu sa vatrenom stihijom. Ipak, trebamo najviše sami voditi brigu o zaštiti svoga doma kako bismo izbjegli ono najgore.