Home Izdvojeno Jubilarni 10. Velikogorički Brass festival pod pokroviteljstvom predsjednice RH

Jubilarni 10. Velikogorički Brass festival pod pokroviteljstvom predsjednice RH

PODIJELITE

Od 15. do 19. lipnja Velika Gorica ugostit će svjetska glazbena imena. Ove godine na jubilarnom Brassu nastupit će popularni Orkestar Bobana i Marka Markovića iz Srbije, atraktivni sastav Les Trompettes de Lyon iz Francuske te Amerikanac Nooky Jones.

-Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bit će pokrovitelj nad 10. velikogoričkim brass festivalom. Festival je do sada okupio mnoge svjetske vrhunske glazbenike s područja limenih puhačkih instrumenata kao i vodeće skladatelje za limena puhačka glazbala. Riječ je o jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, a samo ih nekoliko takve vrste postoji u svijetu.- rekli su u Pučkom otvorenom učilištu. brass festival4Festival je poseban po tome što surađuje s vodećim skladateljima diljem svijeta. Tako je prethodnih godina ugostio Erica Ewazena, prema riječima vodećih američkih listova – ‘američkog Mozarta’, Jamesa Stephensona, Anthonyja Ploga, Australca Alana Holleya, Francuza Vincenta Jockina te Finca Harrija Wessmana. Svaki od njih skladao je novo djelo i posvetio ga Festivalu čime je obogaćen repertoar za limene puhače.

-Osim što potvrđuje činjenicu da Hrvatska itekako ima mjesto na kulturnoj mapi Europe, ovaj Festival ima sve veće značenje u promoviranju Hrvatske van njenih granica i kroz kratko se vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka svjetskih vrhunskih umjetnika.- rekli su u POUVG.