Home Sport OK Gorica izgubila od Centuriona, ali i dalje je treća na tablici

OK Gorica izgubila od Centuriona, ali i dalje je treća na tablici

PODIJELITE

Odbojkaši Gorice u jučerašnjoj utakmici izgubili su od OK Centuriona iz Pule s 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 25:15, 21:25, 11:15), ali su i dalje zadržali treće mjesto u poretku 1.A Hrvatske odbojkaške lige druge skupine.

– Iako smo izgubili utakmicu, mi smo osvojili jedan utješni bod i on može biti vrlo bitan za stanje na tablici. Tako da ne moramo biti potpuno nezadovoljni jer smo mi kod njih pobijedili s 3:1 u setovima i uzeli smo sva tri boda, tu smo osvojili jedan i u tim međusobnim susretima imamo bolji ukupni rezultat – kazao je trener OK Gorice Jurica Antić na kraju utakmice koja je trajala gotovo dva sata.

Uz nekoliko većih pogrešaka sudaca, s čime su se složile obje strane, utakmica je u jednom dijelu bila prepuna pogrešaka na servisu.

– Krenuli smo dobro u utakmicu, ali i dalje nam je prijem bio izrazito loš. To nam je u posljednjih nekoliko kola malo boljka. Probali smo kompenzirati s malo agresivnijim servisima i to nas je koštalo gotovo 20 promašenih servisa. Međutim, pokazali smo karakter kao i u posljednjih pet kola i eto nam šeste pobjede za redom – kazao je trener Centuriona Alen Pačić te dodao kako su na početku sezone bili bez glavnog tehničara Gorana Jovanovića koji se, kao i u prijašnjim sezonama, pokazuje kao pravi vođa na terenu.

Trener Goričana Jurica Antić slaže se da su odbojkaši Centuriona bili karakterno bolji, ali ističe i činjenicu da je suđenje bilo izrazito loše.

– Izgubili smo utakmicu zbog slabije mentalne pripreme. Loše smo otvorili utakmicu i lošije smo odigrali četvrti set kada je protivnik bio potpuno nadigran te smo samo trebali odigrati do kraja i pobijediti. No, mi smo mi dopustili da se vrate, a peti je set kao i uvijek bio lutrija. Što se lošeg suđenja tiče, glavni je sudac tu najzaslužniji. On nema direktnu namjeru krađe poena, ali jednostavno slabijom kvalitetom suđenja unese nervozu u svoje odluke i svi na terenu na neki način postanu nervozni – izjavio je Antić.

gorica

Nakon što je zadržala treće mjesto u poretku, OK Gorica sada odlazi na zasluženi odmor.

– Večeras odlazimo na dodjelu priznanja Zajednice športskih udruga Velike Gorice gdje nas čeka priznanje za Posebno sportsko postignuće, jer smo prošle sezone bili prvi u 2.A ligi Regija Centar, a predsjednik kluba Domagoj Oštrić dobit će priznanje za sportskog djelatnika godine. Nakon toga odlazimo na kratak odmor. S treninzima započinjemo 5. siječnja, dok nas prva utakmica u 2015., i to s Croatijom, čeka 24. ili 25. siječnja – kazao je Antić.

Igrači Gorice za svoje vjerne navijače pripremili su domjenak nakon utakmice. Na druženju su bili i igrači Centuriona te suci i delagat jučerašnjeg odbojkaškog susreta.