Home Izdvojeno Humanitarni koncert KUD-a Gradići: Crkva Sv. Antuna Padovanskog dobiva nove klupe

Humanitarni koncert KUD-a Gradići: Crkva Sv. Antuna Padovanskog dobiva nove klupe

PODIJELITE

Na tradicionalnom blagdanskom koncertu KUD-a Gradići predstavljene su pjesme i plesovi iz mnogih krajeva Hrvatske, a naglasak je bio na običajima turopoljskog kraja. Nastupile su sve sekcije društva te sva tri podmlatka.

gordana_kovacic

– Bilo je tu 15 točaka, pregršt lijepih koreografija poput Slavonije, Međimurja, Korduna, Bizovca i naravno, našeg Turopolja. Predstavili smo i novu koreografiju Linđa te svirali razne skladbe iz cijele Hrvatske što su odradili naši tamburaši – kaže predsjednica KUD-a Gradići, Gordana Kovačić.

Koncert je bio humanitarnog karaktera. Prikupljenim novcem obnovit će se klupe u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Gradićima.

ivan_torbar

– Ovom prilikom želio bih se zahvaliti na srcu i dobroti svih župljana. To je stvarno divna gesta i poslužio bih se riječima Sv. Augustina koji je rekao ‘Tko ima ljubavi u srcu uvijek može nešto i darovati. Ovi ljudi zaista imaju dobrote i topline u srcu – napomenuo je vlč. Ivan Torbar, župnik župe Sveta Tri kralja.

gajde

PREDNJAČE GAJDAŠICE

Kulturno umjetničko društvo Gradići djeluje od 1979. godine, a danas okuplja oko 120 aktivnih članova. Ponose se svojom gajdaškom sekcijom.

– Imamo kvalitetnu gajdašku sekciju zahvaljujući našim članovima kojima u ništa nije teško upustiti. Moram priznati da tu prednjače cure. Još 2012. godine pokazao se interes za sviranje tradicijskih glazbala. Gajde su tu na prvom mjestu, ali tu su još lijerica i samica, dok dječja grupa svira dvojnice. Riječ je o jednom iskoraku našeg KUD-a u čemu nam pomaže Stjepan Večković iz ansambla Lado – objasnila je Gordana Kovačić ističući kako najmlađi članovi društva imaju samo tri godine.

KUD_Gradici

aa– Pomladak je budućnost svakog društva, nešto što treba njegovati jer nakon što se dođe u najstariji pomladak, to je samo korak do ulaska u A postavu koja je nositelj svih organizacija i manifestacija – dodala je Kovačić.

Članovi KUD-a Gradići kulturnu baštinu svoga kraja dosad su prikazivali duž Europe i Australije. U 2015. godini planiraju posjetiti i Južnu Ameriku, točnije Čile.