Home Izdvojeno Od sutra vrijeme postaje opasno: stigao nam je novi toplinski val

Od sutra vrijeme postaje opasno: stigao nam je novi toplinski val

PODIJELITE

Ako vam je danas nepodnošljivo vruće, dobro se pripremite za drugi dio tjedna jer najgore tek dolazi. Iako su danas temperature zraka prelazile 30 Celzijevih stupnjeva, od srijede pa nadalje termometri će ponegdje pokazivati i 40 stupnjeva u hladu. Da, stigao nam je novi toplinski val. Već sutra bit će 35 stupnjeva, u srijedu 36, a u četvrtak i petak paklenih 39, što znači da bi ponegdje u hladu temperatura zraka mogla dosegnuti i 40 stupnjeva. Koliko će biti na suncu, ne želimo ni zamišljati. Imat ćemo i tople noći jer se temperatura zraka neće spuštati ispod 23 stupnja.

Pripremite stoga na vrijeme zaštitu od sunca: kremu s visokom UVA i UVB zaštitom, šešir, laganu odjeću i puno vode. Ako baš ne morate nigdje ići od 10 do 18 sati, ostanite u zatvorenim i rashlađenim prostorijama.Meteoalarm je za sutra izdao narančasto upozorenje za sve regije u Hrvatskoj, osim za Slavoniju, Baranju i Srijem.

– Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela – upozorio je Meteoalarm.

foto: Meteoalarm/PrintScreen

Za kraj tjedna izdano je i crveno upozorenje za naše područje kada će vrijeme biti izuzetno opasno.

– Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere – kažu u Meteoalarmu.

Kako se sve možete zaštititi od vrućina, možete pronaći ovdje.