Home Izdvojeno FOTO Usprkos nevremenu, u Velikoj Mlaki jučer se slavilo cijeli dan

FOTO Usprkos nevremenu, u Velikoj Mlaki jučer se slavilo cijeli dan

PODIJELITE

Blagdan svete Ane i Dan Mjesnog odbora Velika Mlaka jučer je obilježen cjelodnevnim programom. Prijepodne ispred Mjesnog odbora okupili su se članovi udruga iz Velike Mlake, branitelji, predstavnici MO, KUD-ovi i ostali mještani koji su potom u povorci otišli na svetu misu. Poslije su kod spomen ploče poginulih branitelja položili cvijeće i zapalili svijeće.

Društvo žena Velika Mlaka organiziralo je poslijepodne kreativne radionice za djecu, a odaziv mališana bio je odličan. – Djeca ovdje rade s prirodnim materijalima, mogu izrađivati narukvice prijateljstva, a imamo i posebnu radionicu koju su nam omogućili naši donatori i sponzori. Tako zahvaljujući projektu ”Zmaj Anđelko pomaže djeci” i slikovnici ”Neustrašiva mama”, dječica imaju zadatak napisati zašto vole svoju mamu ili ju mogu nacrtati. U sklopu tog kreativnog natječaja dijelimo i darove iznenađenja – rekla nam je Ivana Andrić Penava, dopredsjednica Društva žena Velika Mlaka.Organizatorima proslave planove je skoro pokvarilo nevrijeme koje je jučer protutnjalo ovim područjem. – I kod nas je, kao i u Donjoj Lomnici, bilo slično nevrijeme. Puhao je jak vjetar, padala je kiša, čak je i mjestimično bilo tuče. Vatrogasci su na par mjesta ispumpavali vodu, no sve smo osposobili da se proslava nastavi i u poslijepodnevnim i večernjim satima. Sada evo kao da ništa nije bilo – ispričao nam je sinoć Ivan Miličević, predsjednik Mjesnog odbora Velika Mlaka.

Održan je i turnir u beli, a u 19 sati kulturno-umjetnički program. Nastupali su KUD Velika Mlaka, Hrvatsko pjevačko društvo Kučani iz Kuča, mažoretkinje Plesnog kluba Barbara te Dinacordi i Luna band.

foto: Mario Žilec