Home Izdvojeno NOĆ MUZEJA Prodefiliralo 400 posjetitelja, nešto manje nego prethodnih godina

NOĆ MUZEJA Prodefiliralo 400 posjetitelja, nešto manje nego prethodnih godina

Izgleda da su gripa i virusi ove sezone bili jači, pa je Muzej obišlo nešto manje posjetitelja

PODIJELITE

Iako se Muzej Turopolja i ove godine potrudio pripremiti raznovrstan i bogat program, za svakog ponešto, koji nije uključivao samo muzejsku djelatnost, izgleda da su gripa i virusi ove sezone bili jači. Tako u ovogodišnjoj Noći muzeja bilježe tek 400-tinjak posjetitelja koji su od 18 sati pa sve do ponoći prodefilirali i posjetili programe koje je pripremio Muzej Turopolja.

Sve je započelo predstavom za djecu “Ljubica Zubica” u izvođenju Ane Katulić, a nastavilo se kreativnom radionicom “Izgradi muzej”, zatim likovnim radionicama za klince koje je vodila Marija Lovrić, a kako se izrađuje metalni nakit pokazao je Zlatko Odrčić. Uz stalni postav Muzeja bilo je tu i predavanje Andreje Kudelić o brončanom domu Turopolja te čak dva koncerta, onaj Umjetničke škole Franje Lučića i benda Keops.

“Oni koji su nas posjetili dobro su se zabavili. Žao nam je što nije više ljudi ostalo na KEOPSU, jer dečki su super i uglavnom sviraju van Hrvatske”, poručila je Josipa Matijašić iz Muzeja Turopolja koji se i ove godine potrudio i za sve posjetitelje pripremio kuhano vino, čaj i kobase.