Home Crna Kronika Na Cibljanici pronađeno ukupno sedam šprica s iglama, kriminalističko istraživanje je u...

Na Cibljanici pronađeno ukupno sedam šprica s iglama, kriminalističko istraživanje je u tijeku

Policijski službenici su ih pravilno odložili u posebne spremnike

PODIJELITE

Krajem svibnja pisali smo kako je čitateljica na autobusnoj stanici naišla na iskorištene medicinske šprice s iglama. Riječ je o autobusnoj stanici u u Ulici Alojzija Stepinca na koju najčešće dolaze djeca i učenici.

Od policije saznajemo kako su policijski službenici dobili prijavu te na lokaciji pronašli sedam medicinskih šprica s pripadajućim iglama koje su tada pravilno, uz korištenje zaštitnih sredstva, izuzete sa nogostupa.

Kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku, a šprice s iglama odložene su u odgovarajući spremnik za medicinski otpad u prostorijama Doma zdravlja u Velikoj Gorici.

“U slučajevima kada građani pronađu sličan otpad na javnoj površini izvan odgovarajućih spremnika, mogu o tome obavijestiti nadležno komunalno poduzeće za zbrinjavanje i gospodarenje otpadom koje ima ovlasti sukladno Pravilniku o postupanju sa medicinskim otpadom čiji će se djelatnici pobrinuti za zbrinjavanje otpada a ukoliko postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela ili prekršaja i nadležnu policijsku postaju.”, objašnjavaju iz policije.