Home Izdvojeno Goran Kovačić dobio priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za životno djelo

Goran Kovačić dobio priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za životno djelo

Čestitamo predsjedniku Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice

PODIJELITE
Foto: Facebook / Riječki sportski savez

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodijelio je u Zagrebu nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini.

Nagradu Milan Neralić za 2022. godinu kao priznanje za životno djelo dobio je i Velikogoričanin Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice kao iznimno vrijedan košarkaški djelatnik. Isto priznanje primio je i Josip Milaković (OKK Dražen Petrović/Zajednica sportova grada Šibenika), Branko Piljek (glavni tajnik Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije), Tonko Sabljić (glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Vukovara) te Riječki sportski savez kao jedina udruga.

Nagrada je utemeljena odlukom Vijeća HOO-a 2019. godine, a dobila je ime po Milanu Neraliću, prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje u povijesti. Rođeni Slunjanin je na OI-ju u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju.

Nagrada Milan Neralić sastoji se od skulpture i plakete. Hrvatski olimpijski odbor je zajedno sa Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisao Natječaj za izradu skulpture, a na njemu je pobijedio rad studenta Akademije Matije Gajića Puškarića. Skulptura prikazuje čin davanja mača koji vuče korijenje iz srednjeg vijeka te Neralićev žar i ljubav prema sportu i olimpizmu.

Ocjenjivačko povjerenstvo Nagrade Milan Neralić i ove godine je djelovalo u sastavu – Mladen Pavićević (predsjednik), Darko Ivošević, Mario Meštrović, Zvjezdana Tuma-Pavlov, Ante Tanfara, Sanda Čorak i Hrvoje Balen (članovi)