Home Izdvojeno Mislite da znate što jedete i pijete? Preko ove platforme ćete to...

Mislite da znate što jedete i pijete? Preko ove platforme ćete to moći saznati u par klikova

VeeMee platforma donosi brojne pogodnosti za poljoprivrednike i potrošače

PODIJELITE

Zagrebačka županija poziva poljoprivredne proizvođače sa svog područja da se uključe na digitalnu platformu VeeMee koja u samo nekoliko klikova omogućava potrošačima da saznaju informaciju o podrijetlu proizvoda koji kupuju. Najvažnija stvar je to što je za prvih 40 poljoprivrednih proizvođača osigurano besplatno korištenje platforme.

Platforma se koristi vrlo jednostavno. Potrošač naprosto prilikom kupnje proizvoda skenira QR kod koji se nalazi na proizvodu i tako može saznati gdje je i kako je proizveden proizvod te tko ga je proizveo. S druge strane proizvođači će kroz platformu dobiti dodatnu vidljivost svojih proizvoda na tržištu te priliku za povećanje broj kupaca.

“Ovu platformu nabolje opisuju dva provokativna slogana: ‘Misliš li da znaš što jedeš?’ i ‘Misliš li da znaš što piješ?’ stoga vjerujemo da će privući znatan broj proizvođača i potrošača koji imaju pravo birati i biti informirani o proizvodima. Županija smo s najvećim brojem OPG-ova u Hrvatskoj stoga tržištu itekako imamo za ponuditi domaće, kvalitetne proizvode”, izjavio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Svi zainteresirani registrirani proizvođači s područja Zagrebačke županije koje žele postati dio VeeMee platforme trebaju ispuniti upitnik te ga dostaviti na e-mail g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr. Kako VeeMee platforma funkcionira pogledajte ovdje.