Home Zanimljivosti Stipo Bilić će idućeg tjedna svečano dobiti nagradu Albatros za djelo Slava

Stipo Bilić će idućeg tjedna svečano dobiti nagradu Albatros za djelo Slava

Roman Slava opisuje život Slave Šenoe, supruge Augusta Šenoe inače rođene Ištvanić koja je živjela u Velikoj Gorici pored župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije

PODIJELITE

Ovogodišnja dodjela Književne nagrade Albatros autoru Stipi Biliću za roman Slava će se održati u srijedu, 11. prosinca u 19 sati u Dvorani Gorica. Ova nagrada dodjeljuje se od 1995. godine, a roman Slava oduševio je tročlano povjerenstvo koje su sačinjavali Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek i Darija Žilić.

Roman Slava opisuje život Slave Šenoe, supruge Augusta Šenoe inače rođene Ištvanić koja je živjela u Velikoj Gorici pored župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. Roman prati njen život kao supruge, ali i kao udovice koja je kroz život prošla mnogo problema.

Ovo je drugo veliko priznanje Stipi Biliću. Ljetos je njegovo djelo o Trapistima u Bosni i Hercegovini uvršteno u Nacionalnu biblioteku Njemačke. Inače, nagrada Albatros dodjeljuje se za autore iz Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, uključujući i dijalekte. U obzir za nagradu dolaze sve književne vrste, a mogu se prijaviti autori koji nisu članovi profesionalnih književnih udruga.