Home Izdvojeno Ačkar izabran u najuži Plenkovićev tim

Ačkar izabran u najuži Plenkovićev tim

Velikogorički gradonačelnik izabran je na 19. Općem saboru HDZ-a

PODIJELITE

Hrvatska demokratska zajednica danas je održala 19. Opći sabor na kojem je bilo okupljeno oko 1.750 izaslanika koji su izabrali 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a, čime su dovršili proces unutarstranačkih izbora. Andrej Plenković predstavio je Izvješće o radu stranke od 2018., usvojen Program „HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti“ te Izmjene i dopune Statuta HDZ-a.

U Predsjedništvu Hrvatske demokratske stranke sada je i gradonačelnik Grada Velike Gorice, Krešimir Ačkar, kao jedan od desetero odabranih. Iz svake od pet skupina županijskih organizacija odabrana su dva člana Predsjedništva.

“Zahvaljujem predsjedniku Andreju Plenkoviću i vodstvu stranke, kao i svim izaslanicima 19. Općeg sabora HDZ-a na ukazanom povjerenju i izboru u nacionalno predsjedništvo HDZ-a.
Velika je to čast, ali i priznanje, ne samo meni osobno, već i mojim suradnicima, stranačkim kolegicama i kolegama, ali i našem gradu. Jer temelj za ovaj izbor i priznanje je sve ono što smo zajedno radili u izrazovnom razdoblju koje su obilježili potresi i pandemija COVID-a 19. Ponosan sam na naš grad, ponosan na našu Goricu. Hvala svima!”, zahvalio se Krešimir Ačkar na svojem facebook profilu.

Novoizabrani članovi predsjedništva su i Antonija Jozić, Igor Andrović, Nina Obuljen Koržinek, Anđelko Stričak, Marko Marušić, Ivan Celjak, Ernest Petry, Blaženko Boban i Šime Erlić.