Home Izdvojeno Goričani umorni i bolnih nogu, ali sretni i punih srca stigli u...

Goričani umorni i bolnih nogu, ali sretni i punih srca stigli u Mariju Bistricu

PODIJELITE

I ove godine vjernici su krenuli na hodočašće od 42 kilometra kao što su to učinili prvi put 1992. godine u vrijeme Domovinskog rata u znak zahvale što je V. Gorica sačuvana od ratnih stradanja.

Po jakom suncu koje je hodočasnike pratila na putu, njih više tisuća iz svih goričkih župa uz molitvu, razgovor i pjesmu je, po 25. put, propješačilo put od Velike Gorice do Marije Bistrice.
Marija Bistrica (12)

-Bilo je izuzetno teško, jako vruće, nekoliko osoba je pozlilo pa je čak i hitna intervenirala. No moram pohvaliti organizaciju, bilo je dovoljno vode, lijekova i flastera… Osigurano je mnogo redara volontera koji su prevozili ljude i bili na usluzi kada je trebalo. Većinom su svi izgurali, umorni i bolnih nogu, ali sretni i punih srca- javlja nam čitateljica Mirjana.

Put u Mariju Bistricu
I ove godine kao i prijašnjih, uključili su se i gorički  taksisti koji su besplatno prevozili do odredišta.
Marija Bistrica - misa (8)
Kardinal i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u propovijedi se zahvalio Majci Božjoj Bistričkoj što nas je spasila te dodao kako je upravo zahvala razlog ovoj svetoj misi.
-Danas živimo u Hrvatskoj koja je i slobodna i međunarodno priznata država. Nalazimo se u svetoj godini izvanrednog jubileja milosrđa. I upravo ovdje, kod Marije, želimo se više približiti božjem milosrđu i dublje spoznati Boga-
Marija Bistrica - misa (5)
Kardinal Bozanić se u propovjedi prisjetio utemeljitelja ovog hodočašća, blagopokojnog Josipa Frkina koji je 1992. godine prvi put organizirano poveo svoje sugrađane na pješačko hodočašće.