Home Izdvojeno FOTO U kilometarskoj povorci tisuće Velikogoričana hodočasti u Mariju Bistricu

FOTO U kilometarskoj povorci tisuće Velikogoričana hodočasti u Mariju Bistricu

PODIJELITE

Brojni Velikogoričani jutros u pet sati pješice su krenuli put Nacionalnog Marijanskog svetišta Majke Božje Bistričke na 25. Zavjetno zahvalno pješačko hodočašće.

Vjernici su se okupili kod župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije odakle su u  nepreglednoj povorci svih uzrasta krenuli prema prvoj postaji u Ščitarjevu. Hodočašće u Mariju Bistricu 2016 (4)

Nakon pozdravne zvonjave s črnkovečke kapelice, mnoštvo je ušlo u antičko Ščitarjevo. Mjestani Ščitarjeva, od kojih su neki bili odjeveni u rimske vojnike, dočekali su hodočasnike na njihovoj prvoj postaji s obilnim doručkom i toplim napitcima.

Hodočašće u Mariju Bistricu 2016 (2)

Okrepljeni krenuli su dalje te se trenutno nalaze na autoputu prema Soblincu. -Vrijeme nas je poslužilo, izuzetno je toplo bez oblačka na nebu, bit će vrući dan- našalila se čitateljica javljajući nam se s terena.Hodočašće u Mariju Bistricu 2016 (1)

Najbrži hodočasnici će u svetište stići oko 13 sati, no većina se ipak očekuje između 15 i 16 sati. Sveta misa je predviđena u 18 sati, a predvodit će ju kardinal i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.