Home Izdvojeno Vozači oprez! Prvašići na cesti

Vozači oprez! Prvašići na cesti

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Prvi je dan škole i 730 prvašića iz 26 osnovnih i područnih škola kreće u školu. Oni od danas postaju sudionici u prometu. Doduše, prvih desetak dana najvjerojatnije će ih pratiti roditelji, a onda će se morati snalaziti sami.

zone-smirenog-prometa-33.jpg

Naši mali sugrađani još uvijek ne znaju ili ne znaju dovoljno prometne propise pa je na vozačima da povećaju pozornost u blizini škola i da poštuju ograničenje brzine od 40 km/h. Pomognite mališanima tako što ćete im dati znak rukom da ih propuštate i da sigurno mogu prijeći preko kolnika. Ne parkirajte na nogostupima jer su oni izrazito važni za dječju sigurnost u prometu.

zone-smirenog-prometa-35.jpg

Tijekom rujna policija će provoditi akciju ‘Poštujete naše znakove’, odnosno nadzor prometa u zonama osnovnih škola. Promet ćemo nadzirati s maksimalnim brojem policajaca, a osobitu pažnju ćemo posvetiti poštivanju ograničenja brzine kretanja i nepropisnom parkiranju. Svim učenicima prvih razreda osnovnih škola policajci će održati, njihovom uzrastu primjereno predavanje o sigurnom sudjelovanju u prometu s aspekta pješaka te će im podijeliti prigodne darove.

zone-smirenog-prometa-5-autobus-prijevoz-skola-djeca.jpg