Home Izdvojeno FOTO Eko dan u OŠ Jurja Habdelića

FOTO Eko dan u OŠ Jurja Habdelića

U projektu je bilo uključeno više od 690 učenika od prvog do osmog razreda. Kroz edukativne aktivnosti, učenici su ujedno obilježili Dan planeta Zemlje i Dan škole.

PODIJELITE

Osnovna škola Jurja Habdelića u petak 27. travnja obilježila je Eko dan. Učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali su u likovnim radionicama, dok su učenici od 5. do 8. razreda posjetili Vodocrpilište Velika Gorica i odlagalište otpada u Mraclinu te reciklažno dvorište. Najmlađi su izrađivali likovna djela od prethodno prikupljenih otpadnih materijala i pri tome su mnogo toga naučili, ali su se i zabavili.

– Mi smo imali temu mora i radili smo od starih stvari more i baš mi je zanimljivo – rekao nam je Filip. Viktorija je podsjetila kako nije sav otpad smeće. – Može se nešto iskoristiti da se naprave neke stvari. Moja ekipa je radila ježa i zabavili smo se. Svakakve stvarčice smo iskorištavali. Tako smo iskoristili čepove za travu. Druga ekipa radila je mačku. – Mi smo danas radili mačku povodom Dana planete Zemlje i radili smo ju s otpadom i bilo je super – rekla nam je učenica.Projekt edukacije velikogoričkih osnovnoškolaca na temu postupanja s otpadom, recikliranja te zaštite vodnih resursa pokrenula je udruga Ekoregija Velika Gorica, a u cjelodnevnim aktivnostima sudjelovalo je i Veleučilište Velika Gorica.

– Djeca najlakše pamte i prilagođavaju se novim stvarima. Kada dođete u određene godine, teško prihvaćate određene izazove i nove stvari. Ali kroz jednu igru možemo pokazati da otpad može biti vrijedna i korisna sirovina. Vjerujem da će oni ovo prenijeti dalje svojim obiteljima i ostat će im kao trajno sjećanje, mislim da je to dobro – rekla nam je profesorica Sanja Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica.U ovom projektu bilo je uključeno više od 690 učenika od prvog do osmog razreda. Kroz edukativne aktivnosti, učenici su, osim Dana planeta Zemlje, obilježili i Dan škole.