Home Izdvojeno Predstavljanje knjige ”Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca”

Predstavljanje knjige ”Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca”

PODIJELITE
foto: Arhiva

Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica organizira u Mičevcu predstavljanje knjige ”Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca”. Knjigu će predstaviti autor mons. dr. Juraj Batelja, kanonik Prvostolnog Kaptola zagrebačkoga, umirovljeni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta i postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

– Knjiga ”Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca“ zaokružuje cjelinu o zagrebačkom nadbiskupu bl. Alojziju Stepincu te otkriva istinu tko su bili njegovi progonitelji i kojim su se metodama koristili kako bi uspjeli u svome naumu. Knjiga je martirologij o blaženom Kardinalu te čitatelju pruža uvid u mnoštvo dokumenta koji govore o progonu i mučeničkoj smrti blaženog Kardinala. Pisana je razumljivim i jednostavnim jezikom te je svaka tvrdnja popraćena brojnim znanstvenim bilješkama – kažu u Ogranku Matice hrvatske Velika Gorica.

Predstavljanje će biti u srijedu 2. svibnja u 19.30 sati u kripti crkve sv. Benedikta u Mičevcu. U glazbenom dijelu nastupit će Ansambl ”Zlatne godine”. Knjigu će biti moguće kupiti nakon predstavljanja po cijeni od 150 kuna.